GÜNDEM

50 YILLIK EMEK, KALDIRIM ALTINA DÜŞTÜ!

Demir doğrama atölyesi olan bir işyeri, kaldırım çalışması nedeniyle değerini kaybederken, mülkiyet sahibi ise kaldırımların iş yerine uygun şekilde yapılmasını istedi.

50 YILLIK EMEK, KALDIRIM ALTINA DÜŞTÜ!
31-01-2018 18:19
Google News

Pazaryeri Mahallesi, 2702 sokak, no: 2’de bulunan iş yerleri, yeni yapılan kaldırımlar nedeniyle 50 santimetre daha derin kısımda kaldı. Abdulrahim Toğrap isimli vatandaşa ait olan apartman, 27 yıl önce Belediyeden alınan imar izni ile yapıldı. Apartman altında yer alan 2 işyeri 4 metre yüksekliğe sahipken zamanla defalarca yapılan kaldırım çalışması nedeniyle işyerinin yüksekliği dolgu işlemleri nedeniyle 2 metreye kadar düştü.

İŞ YERİ YÜKSEKLİĞİ 4 METREDEN 2 METREYE DÜŞTÜ

Kaldırımların yüksek yapılması nedeniyle apartmanın değeri düştüğünü belirten mülkiyet sahibi Abdulrahim Toğrap, “27 yıl önce bu apartmanı yaptığımızda belediyeden gerekli imar izinleri ile palı bir şekilde inşa ettik. Zamanla ikide bir yapılan kaldırım çalışmaları nedeniyle apartmanın altında bulunan işyeri dipte kaldı. Bu sorunu aşmak için 4 metre yükseklikte bulunan dükkanlara defalarca dolgu yapmak zorunda kaldık. 4 metreden 2 metreye düşen bu yükseklik dükkânlarımızı kullanılamaz hale getirdi. Bundan dolayı apartmanın ve dükkânların değerleri düştü. Yaşadığımız bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete