GÜNDEM

500 DOKUMA TEZGÂHINDAN TEK KALAN O

Ilısu Baraj suları altında kalacak olması nedeniyle iş sektörünün durma noktasına geldiği 13 bin yıllık tarihi Hasankeyf’te, işyerlerin kepekleri bir bir kapanmaya başladı.

500 DOKUMA TEZGÂHINDAN TEK KALAN O
17-01-2017 20:29
Google News

Ilısu Baraj suları altında kalacak olan Hasankeyf’te, halı dokumacı esnafları da kepenk kapatmak zorunda kaldı. Yaklaşık 500 halı okumacı esnafının kepek kapattığı antik kentte, Faris Amca ise işine dört elle sarıldı. Küçük yaşlarda başladığı halı dokumacılık işini bugün de sürdüren Faris Ayhan, halı dokuma tezgâhının başında, son ana kadar işini yapmaya devam edeceğini söyledi.

YÖRENİN İZLERİNİ TAŞIYOR

Hasankeyf’te her esnaf gibi halı dokuma esnafının da iş yapamaz hale geldiğini söyleyen Faris Ayhan “Hasankeyf, Ilısu Baraj suları altında kalacağı için insanlar umutsuz. Artık turist çekmiyor. Esnaflar bir bir işyerini kapatıyor.

Başka yerlere göç edenler var. Yeni Hasankeyf yerleşkesini bekleyenler var. Ama ben küçük yaşta başladığım halı dokuma işini, bugün de tarihin gölgesinde yapmaya devam ediyorum.

Yörenin izlerini taşıyan halılarımızı, ev ve işyerlerinde hem halı olarak kullanabilir hem de duvar süsü olarak kullanabilirsizin. Tarihe meydan okuyacağım ve son ana kadar burada halı dokumaya devam edeceğim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete