KOZLUK

500 YILLIK KÖYDE ASFALT, YOL VE CAMİ TALEBİ

1996 yılında boşaltılan köyler arasında yer alan Gündüzlü Köyü, 2001 yılında “Köye Geri Dönüş Yasası” ile yeniden yerleşime açıldı. Gündüzlü’de yaşanan sorunlar ise köylüleri zor durumda bırakıyor.

500 YILLIK KÖYDE ASFALT, YOL VE CAMİ TALEBİ
02-08-2016 18:36
Google News

“250 NÜFUSLU KÖYDE OKUL YOK”

Köyde asfalt, yol ve cami sıkıntısı yaşandığını söyleyen Köy Muhtarı Oktay Baz “Köyde çocuklarımızın okuyacağı okul yok, taşımalı olarak okuyan çocuklarımız, 9 kilometrelik toprak yolda neredeyse işkence çekiyor. Pek çok köy ve mezranın yolları sıcak asfalt ile kaplandı. Bazı köylerimiz ise ikinci-üçüncü defa asfalt görüyor. Gündüzlü Köylüleri olarak biz de hizmet istiyoruz. Yolumuz yazın toz, kışın da çamur içinde kalıyor. Köyde ulaşım sıkıntılı olunca, köy halkı da mülklerinin başına gelip gelmemekte kararsız kalıyor” dedi.

KÖYLÜLER CAMİ İSTİYOR

Köy nüfusunun 250’ye yaklaştığını söyleyen Baz “Bir zamanlar şen şakrak olan köyümüzde şu anda 250 nüfusumuz mevcut. 20 hanenin bulunduğu köyde okul, cami ve taziye evi ihtiyacı var. Mezralar ile birlikte 12 km yal ağı bulunan Gündüzlü Köyü halkı olarak İlçe Kaymakamımız Sayın Orhan Aktürk ve İl Özel İdare’den yolumuzun yapılmasını talep ediyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete