GÜNDEM

52 Yıldır Ayakkabı Boyuyor

Batman’da 65 yaşındaki Kadri Memiş, ayakkabı tamirciliğini 52 senedir sürdürüyor.

52 Yıldır Ayakkabı Boyuyor
23-07-2018 21:52
Google News

65 yaşındaki Memiş, Adana’da geçen çocukluğunda ayakkabı tamirciliğini öğrendi. Memiş, ilerleyen yaşına rağmen çok sevdiği mesleğini bırakmak istemedi. Ayakkabı Ustası Memiş’in Adana’da başlayan serüveni, Batman’da da devam ediyor.

“HERŞEY SANDIK ALMAYLA BAŞLADI”

Küçük yaşlarda sandık alarak mesleğe başladığını belirten Memiş, “Adana’da iken küçük yaşlarda aldığım sandık ile bu işe başladım. Gençlik yıllarıma kadar bu işi Adana’da yaptım ardından evlendikten sonra Batman’a yerleştim ve bu işi sürdürmeye devam ettim. Batman’da bu işi ilk Hamidiler Pasajında yaptım ardından Akyürek Mahallesi’nde bulunan 3 metrekarelik dükkânda yapmaya başladım ve halen devam ediyorum” dedi.

“İŞİMİ SEVEREK YAPIYORUM”

İşini severek yaptığını belirten Memiş, “Ben bu işi kendim içim yapıyorum. Eğer ben beğenirsem müşterim de beğenir şiarıyla çalışıyorum. 52 yıldır hiç sıkılmadan, usanmadan işime dört kolla sarılarak ve severek yapıyorum. Ölene kadar bu işi yapacağım” dedi. Mesleğe, ilk olarak Hamidiler Pasajında başlayan Memiş, mesleğini Akyürek Mahallesi’ndeki 3 metre karelik dükkanda sürdürüyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete