KOZLUK

532 YILLIK CAMİ, RESTORE EDİLMEZSE YIKILACAK

Batman'ın Kozluk ilçesinde Osmanlı döneminden kalma 532 yıllık tarihi Hıdır Bey Cami, bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tuttu.

532 YILLIK CAMİ, RESTORE EDİLMEZSE YIKILACAK
25-12-2017 19:18
Google News

Kozluk İlçesi Hamam Mahallesinde bulunan Hicri 890 (1485) yıllarında Kozluk beyi Ebu Bekir Roşki'nin oğlu Hıdır Bey tarafından inşa edilen Hıdır Bey Camii, restore edilmezse yıkılacak. 5 asır boyunca ilçede ibadete açık olan tarihi cami, bakımsızlıktan dolayı geçtiğimiz yıllarda minaresi yıkıldı. Osmanlının ilçede sayılı erserlerinden biri olan Hıdır Bey Camii, 25 yıl önce yanlış restorasyondan dolayı tarihi dokusu zarar gördü. Bölge halkı için taşınmaz kültür varlıkları açısından önemli bir eser olan tarihi cami, tarihi dokusuna uygun restore edilmeyi bekliyor. 

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İZLER BIRAKIYOR

Kozluk ilçesinde ibadete açık en büyük tarihi cami olan Hıdır Bey Cami’nin duvarlarını süsleyen kufi yazı, güneş sembolü ve değişik motifleriyle geçmişten günümüze izler bırakıyor. Kozluk Kalesinin eteğinde tarihle bütünleşmiş şekilde duran camii geniş ve düz kesme taşlardan örülü 8 kolon üzerine inşa edilmiş. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete