EĞİTİM

56 STK’DAN REKTÖRE “İSTİFA” ÇAĞRISI

56 STK’dan oluşan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Batman Üniversitesi Rektörlüğü ile İslami İlimler Fakültesi arasında geçtiği ileri sürülen kılık kıyafet yazışmalarına tepki göstererek Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’u istifaya çağırdı.

56 STK’DAN REKTÖRE “İSTİFA” ÇAĞRISI
21-12-2017 21:27
Google News

Yazışmaları protesto etmek için Merkez Kampüs önünde toplanan Platform Üyeleri, “Rektör İstifa” sloganları attı, imza topladı.

“REKTÖR SKANDALLARLA İMZA ATIYOR”

Platform Dönem Sözcüsü Mehmet Ergin, “Rektör’ün, İslami İlimler Fakültesi’ne gönderdiği resmi yazıda, 28 Şubat ruhu hortlamış, ‘kapalı, pardösülü, peçeli, gözlüklü’ olanlar olağan şüpheli ilan edilmiştir. Güvenlik endişesiyle kılık kıyafete müdahaleye hazırlanan Rektörlük, 3 yıldır İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine tek kamera bile taktırmamıştır. Rektör, yazışmanın ortaya çıkmasından Yrd. Doç. Dr. Davut Okçu’yu sorumlu tutarak, açığa almıştır. Durmuş, FETÖ’cülere Eylül 2015 de kampüste stant açtıran yönetimdeydi. Rektör olduktan sonra da bylock’tan atılan ve hala tutuklu olan müdür ve daire başkanını atamıştır. Eleştirilmemek için Cumhurbaşkanımızın ismini kullanmış, yaptıklarını adeta Cumhurbaşkanının talimatıymış gibi göstermeye kalkışmıştır. YÖK, konuyla ilgili inceleme başlatmıştır. Durmuş, derhal istifa etmelidir. İstifa etmezse, YÖK, ülkenin selameti açısından Rektörü görevden almalıdır” dedi. Açıklamanın ardından Platform Üyeleri arasında Rektör’ün istifasına ilişkin imza toplandı. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete