SPOR

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Heyecanı Başlıyor

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu öncesinde yarış hakkında açıklamalarda bulundu.

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Heyecanı Başlıyor
18-04-2024 12:09
Google News

İstanbul Antalya, Muğla, Aydın, Manisa, İzmir ve İstanbul'da 25 takım, 175 sporcunun yarışacağı 59.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu öncesinde AA muhabirine konuşan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu turun Kırkpınar ve Gazi Koşusu'ndan sonra en uzun süre aralıksız yapılan spor organizasyonu olduğunu dile getirdi.

Hazırlıkların tamamlandığını, hafta sonunda Antalya'da basın lansmanı gerçekleştirileceğini söyleyen Müftüoğlu, "Çok güzel, çok farklı, tanıtım anlamında özel bir tur olacak. Stratejilerimizin arasında ülke tanıtımı çok önemli, turizm çok..

Geçen yıl yapılan organizasyonun 5 kıtada 190 ülkede 13 dilde 700 milyon haneye ulaşmasıyla ilgili konuşan Müftüoğlu, şunları kaydetti:"Organizasyonun sezona çok büyük katkısı var. Televizyonlar mutlaka görüntü anlamında önemli. Sosyal medyada da son yıllarda aktif durumdayız. Turizm Bakanlığı Turizm Geliştirme Ajansı yurt dışından fenomenler getiriyor ve bu sayede.

Bakanlıkların, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının tur için çok çaba ortaya koyduğunun altını çizen Müftüoğlu, şöyle konuştu:"Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmek istiyoruz. Bu turu himayelerinde yapıyoruz. Kendisi daha önce bisiklete bindi. Üsküdar'da bisiklete binmişti, bunu yapan ilk ve tek cumhurbaşkanımız oldu. Bu katkılarla veledrom ortaya çıktı ve madalyalar gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun çok kapsamlı olduğuna da dikkati çeken Müftüoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:"Bu organizasyon tek bir kurumun yapabileceği bir şey değil. Bu organizasyonda İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız, Turizm Bakanlığımız ve Turizm. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete