GÜNDEM

6 ARAÇLA İLAÇLAMA YAPILIYOR

Belediye Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, son günlerde kentte görülen kimi böceklere yönelik halktan gelen yoğun şikâyetler üzerine açıklama yaptı.

6 ARAÇLA İLAÇLAMA YAPILIYOR
28-06-2015 20:55
Google News

Kentte ilaçlama çalışmalarının ihtiyacı karşılayacak şekilde düzenli olarak sürdüğünü belirten Veterinerlik İşleri Müdürü Azat Çiftçi, her yıl özellikle bu dönemde ışıkların önünde beliren beyaz, gri ve yeşil renkte görülen böceklerin insan sağlığı açısından herhangi bir zararı bulunmadığını ve bu böceklere yönelik herhangi bir ilacın üretilmediği gibi kendilerinin de bunlara yönelik bir ilaçlama çalışmasının olmayacağını söyledi. Cüce ağustos böceği için Türkiye’de üretilen bir ilaç olmadığını açıklayan Çiftçi “Mevsim itibari ile özellikle ışıkların önünde belirlenen cüce ağustos böceğinin herhangi bir zararı bulunmuyor. Halk tarafından sivrisineğe benzetildiği için yoğun şikâyetler alıyoruz. Zararsız olduklarından dolayı Türkiye’de bu canlılara yönelik üretilen spesifik bir ilaç bulunmamaktadır. Bu böcekler ekolojik dengenin sağlanmasında belirli bir rol üstleniyor. Biz de ekolojik dengeyi gözetmek amacıyla kimyasal müdahalede bulunmayacağız” dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İlaçlama çalışmalarının bütün hızı ile devam ettiğini belirten Çiftçi “Bizim ilaçlama çalışmalarımız kesinlikle uçkunlara değil, belirli hastalıkları taşıdıkları kanıtlanmış olan sivrisinek ve karasineklere yöneliktir. Belediyemiz 6 soğuk sisleme aracı ile ilimizin ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde ve en olağan sürede ilaçlama faaliyetlerini sürdürmektedir” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete