GÜNDEM

6 AYDA 139 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

6 AYDA 139 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

6 AYDA 139 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ
24-11-2014 20:02
Google News

Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında çarpıcı tespitlerde bulundu.

Yapılan açıklamada “Türkiye’de yapılan araştırmalara göre her üç kadından birinin fiziksel şiddet gördüğü saptanmıştır. Adalet Bakanlığı verilerine göre 2002 yılında 66, 2014 yılının ilk 6 ayında ise 139 kadın öldürülmüştür. Bakanlık verilerine göre kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin sayısının arttığını doğrulanmaktadır” denildi.

KADINLAR İŞGÜCÜNE KATILMALI

Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın sona erdirilmesi için yapılması gerekenleri açıklayan Kadın Hakları Komisyonu “Devletin kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemi açık bir şekilde kınamasını, cinsiyet ayrımcı politikaları önlemesini, şiddete uğrayan kadınlar için Merkezi ve yerel yönetimlerin konukevlerini arttırmasını ve barınma sürelerini uzatılmasını, barınan kadınlara ve çocuklarına ücretsiz danışmanlık, mesleki edinimler kazandırıcı eğitim ve somut imkânlar, psikolojik ve tıbbi destek ve yasal yardım yapılmasını, Kadınların işgücüne katılımının, sağlık ve sosyal-kültürel haklarının iyileştirilerek arttırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete