GÜNDEM

6 MİLYON TL’LİK ASFALT ÜRETİM TESİSİ KURULDU

6 MİLYON TL’LİK ASFALT ÜRETİM TESİSİ KURULDU

6 MİLYON TL’LİK ASFALT ÜRETİM TESİSİ KURULDU
28-09-2014 22:35
Google News

Belediye’nin ihale ettirdiği 200 bin ton asfalt için kurulan Asfalt Üretim Plenti sahasını gezen Eş Başkan Sabri Özdemir, Perşembe günü asfalt çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Batman-Silvan Karayolu Batman Çayı kenarında kurulan Asfalt Plenti sahasını gezen Özdemir, ihale sürecine ilişkin “asfalt ihalesi gerçekleştirdik. Teklifler çok yüksekti.  İhaleyi iptal ettirmek zorunda kaldık. Birilerini zengin etmek gibi bir amacımız yoktur. Rekabeti sağlamak adına dışardan da katılımın sağlanmasıyla iki yıllık asfalt işi için 200 bin ton asfalt ihalesine çıktık. Türkiye genelinden birçok şirket bu ihaleye katıldı. İstediğimiz rekabeti sağladık. İhaleyi alan İstanbul Asfalt oldu. Yapılan itirazlar sonucu gecikme yaşandı. Bu nedenle halkın haklı tepkisiyle karşı karşıya kaldık” dedi.

6 MİLYONLUK TESİS KURULDU

İhaleyi alan firmanın yeni kurduğu Asfalt Plenti Tesisinin 6 milyona mal olduğuna vurgu yapan Özdemir “firma buraya çok güzel bir tesis kurdu. Batman’da Doğalgaz Dağıtım Şirketi SİBEDAŞ'ın yapmış olduğu çalışmalar bizleri bezdirdi. Batman halkından özür diliyorum. Fakat sözleşme önceden yapılmıştı. Ve Batman'ın tümünü kaplayan bir sözleşmeydi. Sözleşme gereği onları durduramadık. Bu nedenle Batman geneli çalışma ve çukurlaşma söz konusudur. Halk da haklı olarak bizlere tepki gösterdi. Fakat şimdi son aşamaya geldik. Asfalt plentimiz bitmek üzere. Perşembe günü Batman’da asfalt çalışmaları başlayacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?