EĞİTİM

6 ÜNİVERSİTE ORTAK PROTOKOL İMZALADI

Batman Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi ile birlikte Merkezi Araştırma Laboratuarları İş Birliği Protokolüne imza attı.

6 ÜNİVERSİTE ORTAK PROTOKOL İMZALADI
26-07-2021 15:13
BATMAN
Google News

ORTAK GİRİŞİMLER HEDEFLENİYOR

Protokol ile Batman Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi arasında yapılacak olan Ar-Ge, bilimsel ve teknik çalışmalarda kullanılan analizlerin gerçekleştirilmesinde karşılıklı hizmet alımı, iş birliği ve ortak girişimler ile ilgili esas ve usullerin belirlenmesi amaçlanıyor. Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde imzalanan protokole Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan katıldı.

BATMAN ÜNİVERSİTESİNİN LABORATUARI DA KULLANILACAK

Protokol kapsamında Ar-Ge, bilimsel ve teknik çalışmalara ait bütün iş ve işlemlerin yürütülmesi  için kullanılacak laboratuarlar, Batman Üniversitesi Merkezi Laboratuar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bingöl Üniversitesi Merkezi Laboratuar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bitlis Eren Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Muş Alparslan Üniversitesi Merkezi Laboratuar Uygulama ve Araştırma Merkezi, Siirt Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Şırnak Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuarı Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak belirlendi.

“BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK GELİŞMELERE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir “Altı üniversitenin karşılıklı fayda amacına dayanan bu protokol ile birlikte üniversiteler kendi imkanları dâhilinde gerçekleştiremedikleri test ve analizleri bu sayede yapılabilecek. 31 Aralık 2024 yılına kadar devam edecek olan bu protokol ile birlikte üniversiteler karşılıklı olarak birbirlerinin imkanlarından faydalanabilecekler. Bu durum çalışmaların sayısını artıracağı gibi bilimsel ve teknolojik gelişmelere de önemli katkılar sunacak. Bölge üniversiteleri ile yapılan iş birliklerinin başarıyı da beraberinde getireceğine inanıyorum. Batman Üniversitesinin akademik birim sayılarını artırarak nitelikli eğitim imkanı sunmak adına durmadan çalışıyoruz. İmzalanan protokol ile birlikte laboratuar olanakları artırıldı. Bu da önemli çalışmaları beraberinde getirecektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete