GÜNDEM

60 bin kişiye iş fırsatı

Batman'da projesi tamamlanarak 2024 yılı altyapı yatırım programına alınan iki Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) tamamlanmasıyla 60 bin kişiye iş imkanı sağlanması hedefleniyor.

60 bin kişiye iş fırsatı
17-04-2024 18:00
17-04-2024 16:22
BATMAN
Google News

Batman OSB Müdürlüğü, ticaretin gelişmesi, yeni istihdam alanlarının oluşması, ham maddenin nihai ürüne dönüşerek ekonomik katma değerinin arttırılması amacıyla 2 yeni OSB yapılması için çalışmalara başladı. Projeleri hazırlanan Samanyolu Tekstil OSB ve Oymataş Köyü Gıda İhtisas OSB'nin yapımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuru yapıldı.

PROJENİN ALTYAPISI BU YIL START ALACAK

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 2 milyar 611 milyon 120 bin lira yatırım projesi desteği ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 2024 yılı yatırım programına alınan iki OSB'nin alt yapı çalışmaları bu sene başlayacak. Altyapı ihalesi bu yıl yapılıp 2 yılda tamamlanması öngörülen iki OSB'nin tamamlanmasıyla 60 bin kişiye iş alanı oluşacak.

OSB'LER KISA SÜREDE YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

İşsizlik sorununu çözmek amacıyla kentte 5 yeni endüstriyel alan yapmaya karar verdiklerini belirten Vali Ekrem Canalp “İş problemini çözersek sosyal yardım taleplerini de çözmüş olacağız. Bundan hareketle Batman'da 5 yeni endüstriyel alan için, bunlardan 3'ü OSB, 2'si de küçük sanayi sitesi olmak üzere girişim başlattık.  Türkiye'de OSB'ler 8-12 yılı bulan süreçler halinde ancak uygulamaya geçebiliyor. Batman'da kurmayı planladığımız OSB'lerin 14 ay gibi kısa bir sürede bütün idari işlemleri tamamlandı. OSB'lerin yapılmasıyla Batman'da 60 bin kişilik istihdam alanı oluşacak” dedi.

500 YATIRIMCI YER BEKLİYOR

Mevcut Batman OSB'de doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını ve 500 yatırımcının da yer başvurusu yaptığını belirten Vali Canalp, Doğu ve Güneydoğu’ya uygulanan devlet teşvikleri sayesinde yatırımcılardan yoğun talep olduğunu belirtti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete