GÜNDEM

62 YAŞINDAKİ SALİH ULUTAŞ, DARBE GÜNLERİNİ ANLATTI

15 Temmuz akşamı bir grup asker tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimine karşı kentlerde düzenlenen demokrasi nöbeti, 4. gününde de devam etti.

62 YAŞINDAKİ SALİH ULUTAŞ, DARBE GÜNLERİNİ ANLATTI
20-07-2016 20:45
Google News

3 DARBE GÖRDÜ
Darbe girişimine karşı Batman’da düzenlenen demokrasi nöbetine katılan 62 yaşındaki Salih Ulutaş, darbe dönemlerinde cuntacıların vatandaşlara yaptığı işkenceleri anlattı.  3 darbe gördüğünü ve 28 Şubat darbesinde 4 buçuk yıl cezaevinde kaldığını söyleyen Ulutaş “Ortada bir şey yokken binlerce insanın üzerine roketler, bombalar yağdırıp, tanklarla insanları arabaların altında ezip yok etmeye çalışan böyle bir teşkilattan Allah hakkımızı muhafaza etsin” dedi.
“İNSANLARA ELEKTRİKLE İŞKENCE YAPILIYORDU”
Askeri darbe sonrası memlekette yaşanan sorunlardan bahseden Ulutaş, 28 Şubat darbesinde başında geçenleri anlatırken “1954 doğumluyum. 28 Şubat darbesiyle içeri tıkıldık, her türlü işkenceden geçtim. Haksız yere 4 buçuk yıl cezaevinde yattım. Cezaevinde 6 ay boyunca Kuran-ı Kerim istedim, vermediler. Bizim suçumuz sadece Müslüman olmaktı. Her türlü işkenceye maruz kaldık. Nezarette yere monte edilmiş zincirler vardı ve insanları çırılçıplak soyup en nazik noktalarından elektrik ve tazyikli su ile insanlara işkence ediliyordu. Onlar öldürüyordu ama Allah-u Teala öldürmeyince öldürmüyor. Çok fazla işkenceden geçtik” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete