GÜNDEM

67’LİK NİNE, ÖMRÜNÜ ÇOBANLIĞA ADADI

Ömrünün büyük kısmını çobanlık yaparak geçiren 67 yaşındaki Sabiha Behlan, ilerleyen yaşına rağmen dağ ve bayırlarda koyunlarını otlatmaya devam ediyor.

67’LİK NİNE, ÖMRÜNÜ ÇOBANLIĞA ADADI
16-05-2017 19:03
Google News

“ÇOBANLIĞA ADANAN KOCA BİR ÖMÜR”

Batman’ın köylerinde doğup büyüyen Sabiha Behlan, yaşadığı köyde babasına ait koyunları otlatarak çobanlık yaptı. Henüz küçük yaşlarda çobanlığa başlayan Behlan, evlenip, çoluk çocuğa karıştıktan sonra da mesleğini bırakmadı. Ailesine ait hayvanları dağ ve bayırlarda otlatmaya götürüp, yünlerini kırpan, sütlerini ise köylülere satarak ailesinin geçimini sağlayan Behlan, ilerleyen yaşına rağmen büyük ve küçükbaş hayvan sürüleri ile dağ ve bayırlarda gezmeye devam ediyor.

HER GÜN 30 KM YOL GİDİYOR

Aydınkonak Mahallesinde ikamet eden ve koyunlarını otlatmak için her gün 30 kilometre yol kat eden Sabiha Behlan, hayvancılıktan kazandığı para ile çocuklarına ve torunlarına destek oluyor. Hayvancılığın eskisi kadar ilgi görmediği, çobanlık mesleğinin de yok olmaya yüz tuttuğundan yakınan Sabiha Nine “67 yaşındayım. Kendimi bildim bileli çobanlık yaparım.  Batman’da her yer beton oldu. hayvanları otlatacak yer kalmadı. Hayvancılık bitti, çobanlık bitti. Her yer kupkuru beton. Dağ ve bayırlarda hayvanlarımla gezmeyi çok severim. Ama eskiden bu iş daha güzel ve rahattı. 30 kilometre yol gitmeden mera bulamıyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete