GÜNDEM

7 İLDE KOBANİ OPERASYONU!

7 ilde Kobane olaylarına ilişkin operasyon yürütüldü. Aralarında Batmanlı Siyasetçilerin de bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alındı.

7 İLDE KOBANİ OPERASYONU!
25-09-2020 19:35
Google News


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6–7–8 Ekim 2014 tarihinde Doğu ve Güneydoğu İlleri başta olmak üzere 35 il, 96 ilçe ve 131 yerleşim yerinde meydana gelen Kobani olaylarında uzun namlulu silah, molotof kokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binalarına ve araçlarına, vatandaşların ikametlerine, iş yerlerine ve araçlarına zarar verildiği, çok sayıda vatandaşın ve kolluk kuvveti mensubunun yaralandığı olaylarda 37 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Kobani olaylarına ilişkin Ankara merkezli 7 ilde yürütülen soruşturmalarda 82 şüpheli gözaltına alındı. 

HDP’LİLER TEPKİ GÖSTERDİ
HDP İl Binası önünde gözaltılara tepki amacıyla basın toplantısı düzenlendi. Milletvekilleri Necdet İpekyüz, Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Rüştü Tiryaki’nin katıldığı basın açıklamasında “İktidar zorda kaldıkça eski defterleri açıyor. Çünkü daha önce bu iddialarla ilgili soruşturma açılmıştı, arkadaşlarımız gözaltına alınmıştı ve hepsi bu konuda ifade vermişti. 6 yıl sonra tekrar ısıtarak soruşturma açmak hukuk değil” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete