GÜNDEM

7 İLİN BARO BAŞKANI BATMAN’DA BULUŞTU

Avukatlar; “devlet hukukun dışına çıkamaz”

7 İLİN BARO BAŞKANI BATMAN’DA BULUŞTU
13-09-2015 20:20
Google News

Doğu ve Güneydoğu Baro Başkanları, Batman’da bir araya geldi.

Siirt, Şırnak, Muş, Ağrı, Siirt, Mardin ve Bitlis Baro Başkanları’nın katıldığı toplantıya Batman Baro Başkanlığı ev sahipliği yaptı. Bir otelin konferans salonunda düzenlenen toplantıda, 23 kişinin hayatını kaybettiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde uygulanan 9 günlük sokağa çıkma yasağı konuşuldu. Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim, yaşanan ihlallerin tespitinin uzun zaman alacağı, Baro’ların ilgili kurumlar ile birlikte olayların bütün yönleriyle ortaya çıkarılması ve yargıya taşınması için hazırlık yaptığını kaydetti.

“ÖLEN 23 KİŞİNİN SİVİL OLDUĞUNU HERKES BİLECEK”

Şırnak Baro Başkanı Nuşrevan Elçi, Cizre’de yaşananlara dikkat çekerek “Maalesef 90’lı yılları tekrar hatırladık. Polisler, onlarca zırhlı araçla insanlara kötü muamele ediyordu. Öldürülen insanların tamamı sivildi. Yakın zamanda bu 23 kişinin tamamının sivil olduğunu herkes bilecek” dedi.

“SORUMLULAR SUÇ İŞLEMİŞTİR”

Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk da, Cizre’de uygulanan 9 günlük sokağa çıkma yasağının hukuksuz olduğunu belirterek “Bu kararın yasal ve anayasal dayanağı bulunmamaktadır. Bu kararı alan ve uygulayanlar hukuken sorumludur ve suç işlemiştir. Kürt sorunu siyasal ve hukuksal bir sorundur. Devlet bu tür sorunlara demokratik bir yaklaşımla yaklaşmalıdır” dedi. Siirt, Mardin, Muş ve Bitlis Baro Başkanlarının da görüş bildirdiği toplantıda, çatışmalı sürecin ağır sonuçlarının Cizre’de açıkça görüldüğü, her gün yeni bir acıya uyanmanın toplumsal barışı ağır bir şekilde yaraladığı dile getirildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete