GÜNDEM

7 METREKAREDE HARİKALAR YARATIYOR

Sanata merakı ile bilinen 67 yaşındaki Selahattin Cihan, tarihi ve kültürel mekanların maketini yaparak ölümsüzleştiriyor.

7 METREKAREDE HARİKALAR YARATIYOR
09-05-2017 18:24
Google News

Telekom İş Merkezinin 1. Katında bulunan 7 metrekarelik atölyede, sanatla iç içe yaşayan Sanatkar Selahattin Cihan, bugüne kadar yüzlerce esere imza attı. tarihe ilgi duyan 67 yaşındaki Cihan, kentlerin kutsal mekanlarını ve kültürel miraslarını maketleştiriyor.

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA SANATA YÖNELDİ

Türkiye Petrolleri (TP)’nden emekli olduktan sonra sanata yönelen Selahattin Cihan, 3 boyutlu maketler yaparak bu alanda birçok yeniliğe imza attı. Hasankeyf’in Zeynelbey Türbesi, Kule, Büyük Saray, Kız Kalesi ve daha birçok eseri maketleştiren Cihan “TP’den emekli olduktan sonra sanata yöneldim. Hasankeyf’in tarihi eserlerini, 3 boyutlu görüntülerini maketleştirdim. Sanatla uğraşmak, bana büyük bir zevk veriyor” dedi.

“BATMAN VE HASANKEYF’İ TANITMAK İSTİYORUM”

Batman’ı ve Hasankeyf’i tanıtmak için çaba sarf ettiğini belirten Selahattin Cihan “Hasankeyf ve Batman ağırlıklı çalışsam da farklı kentlerin kültür miraslarını da maket çalışmama taşıyorum. Amacım, Batman ve Hasankeyf’in tanıtımına katkı sunmaktır. Tabi ki kamu kurumlarının ve toplumun da ilgi ve desteğini bekliyorum” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete