GÜNDEM

7 PROJEYLE TÜBİTAK FİNALLERİNDEYİZ

TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışmasında ilimizden 7 proje birincilik alarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.

7 PROJEYLE TÜBİTAK FİNALLERİNDEYİZ
07-04-2021 16:39
Google News

 

ŞEHRİMİZ, BU YIL 283 PROJEYLE YARIŞMAYA KATILDI
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran “TÜBİTAK projelerinin ana amacı lise öğrenimine devam eden öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, öğrencilerin çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamaktır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda ülkemizin küresel rekabet gücünün artması amacıyla gençlerimizin takım halinde çalışmalarını, toplumsal ve kültürel değerlerimizi korumalarını, bilimsel etik kurallarını göz ardı etmemelerini, hayal gücü, yaratıcılık, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmeleri gibi imkânları sunmak adına şehrimizdeki tüm kurumlarımızı TÜBİTAK projeleri konusunda bilinçlendirme ve teşvik etme konusunda gerekli adımları atarak çalışmalarımızı gerçekleştirdik. 52 yıldır ülkemizin gençlerine bilimi, araştırmayı, incelemeyi, tasarım yapmayı sevdiren TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Yarışması’na bu yıl da öğrencilerimiz büyük bir özveri ile katıldı. Şehrimiz bu yıl yaptığı 283 proje başvurusu ile bölge düzeyinde ikinci, ülke düzeyinde on birinci sırada yer almıştır. Başvurulan 283 proje içerisinden yapılan ön değerlendirme sonucunda bölge finalinde şehrimizi 32 proje temsil etmiştir. Yapılan bölge sergisinde toplam 9 projemiz bölge düzeyinde derece almıştır. Bu 9 proje içerisinden 7 projemiz birincilik almıştır. 
Bu 7 projemiz bölgemizi temsilen Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştır. Geriye kalan iki projemiz bir ikincilik bir üçüncülük almıştır”
dedi.
Türkiye finallerinin Mayıs Ayında yapılacağı açıklandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete