GÜNDEM

7 SAAT BOYUNCA KARLA SAVAŞTILAR

Batman'ın Sason İlçesi’nde 112 acil sağlık ekipleri, 2 bin 721 rakımlı Sultana Dağı Eteklerinde kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma kapanan Dörtbölük Köyü’nün Dikbayır Mezrasında ayağı kırılan hastaya, 7 saat süren zorlu mücadelenin ardından ulaştı.

7 SAAT BOYUNCA KARLA SAVAŞTILAR
22-01-2020 17:39
Google News

 

Aldıkları anons üzerine hemen harekete geçen ekipler, kardan dolayı ulaşıma kapanan köyü Sason İlçe Özel İdaresine bildirdi. Greyder ve kepçe makineleriyle harekete geçen İlçe Özel İdare Ekipleri, 7 saat süren zorlu mücadele sonucu yolu ulaşıma açtı. Sağlık Ekipleri, kaygan zeminde dengesini kaybederek düşen ve ayağı kırılan 55 yaşındaki Adil Şengül'e ulaştı.
Ambulansa alarak İlçe Devlet Hastanesine kaldırılan hasta, tedavinin ardından taburcu edildi. 
7-4 HİZMETTEYİZ
İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu “Batman'da 25 istasyonla, 7 gün 24 saat halka hizmet veriyoruz. 112 acil sağlık ekiplerimiz geçen yıl 36 bin hastayı taşıdı. Mevsimsel şartlara bağlı olmadan, karda, kışta, yağmurda ve her türlü felakette de hizmet veriyoruz. 2 paletli, 41 normal ambulans ve 4 de 4X4 ambulansımız var. Ambulanslarımızın yetmediği durumlarda Bakanlığımızın ambulans helikopter ve uçaklarıyla hizmet veriyoruz. Geçen yıl da 53 hastamız ambulans uçak ve helikopterle alındı” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete