GÜNDEM

70’e yakın ağaç kesildi, okul müdürü çarpıcı yanıt verdi:

Batman Zübeyde Hanım İlkokulu’nun bahçesinde 70’e yakın ağaç kesildi. Ağaçların kesilme nedeni, uyuşturucu ve fuhuş olarak gösterildi.

70’e yakın ağaç kesildi, okul müdürü çarpıcı yanıt verdi:
29-10-2018 19:17
Google News

Kişi başına düşen yeşillik oranının, Türkiye ortalamasının altında olduğu Batman’da, var olan ağaçlar da kesilmeye devam ediliyor. Son olarak Pınarbaşı Mahallesi’nde bulunan Zübeyde Hanım İlkokulu’nun bahçesinde 70’e yakın ağaç kesildi. Ağaçların kesilme nedeni ise kentteki başka bir tehlikeyi gözler önüne serdi. Okul Yöneticileri, uyuşturucu bağımlıları ve fuhuş çeteleri tarafından ağaçlık alanların mesken tutulduğuna dikkat çekti, okul çevresinde gelişen bu tür orunlara karşı ağaç boylarını kısalttıklarını söyledi.

“UYUŞTURUCU BAĞIMLILARI İLE BAŞ EDEMİYORDUK”

Ağaçları kökünden ayırmadan 10–15 cm kalacak şekilde kısalttıklarını belirten Okul Yöneticileri “Bahçemiz, Batman’daki tinercilerin yuvası olmuştu. Ben buraya gelmeden önce öğretmen arkadaşlar ders anlatamıyordu. Çocuklar taciz ediliyordu. Okulun arkasındaki bina, atıl durumdaydı. Biz onu Halk Eğitime verdik. Mahallenin çehresini değiştirdik. Öğrencilerimiz, 6–10 yaş arası hassas grup. İnsanlar alkol, tiner aldığında her türlü şeyi yapabilecek duruma geliyor. O ağaçların boyu yüksek olunca, onlar için yazın gölgelik, kışın soğuktan saklanacak yer haline gelmişti. Tinercisiyle, uyuşturucu satıcısıyla kimse baş edemiyordu. Polise haber vermemize rağmen gözaltına alınanlar, sonraki gün yine bırakılıyordu. 3 yıl boyunca okulda uyuyarak bu durumu düzelttik. Bir tane ağaç kökünden çıkarılmış değil. Sadece boylarını 17 cm’ye kadar kısalttık. 200’e yakın ağacı da ceviz ve fıstık ağacı olsun diye aşıladık” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete