GÜNDEM

70 SAĞLIKÇI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Batman’da bazı sivil toplum örgütleri tarafından gerçekleştirilen grev etkinliğinde işe gitmedikleri gerekçesi ile 70’ye yakın doktor ve sağlık çalışanı hakkında soruşturma açıldı.

70 SAĞLIKÇI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
11-01-2016 20:02
Google News

Batman’da 29 Aralık 2015 tarihinde bazı sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen “Savaşa Hayır, Barışa Evet” konulu eyleme çok sayıda sendika üyesi katılmıştı. İlgili kurum yetkilileri, grev nedeniyle işe gitmeyen çalışanları tespit ederek gerekli işlemleri başlatmak için harekete geçti. Batman’da sağlık sektöründe çalışan 70’e yakın doktor ve sağlık çalışanı hakkında işe gitmedikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

SAĞLIKÇILAR AYAKTAYDI

Sağlıkçılar hakkında soruşturma açılmasına tepki gösteren SES Batman Şubesi, Batman Bölge Devlet Hastanesinin Başhekimlik binası önünde kitlesel basın açıklaması düzenledi. Çevre il ve ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarına tepki gösteren SES Başkanı Mustafa Yurtsever “Sürekli çatışma ortamında kamu emekçilerinin ve yurttaşların evleri ve kendilerinin hedef haline gelmesi, elektriksiz, susuz bırakılarak hastalık ve açlık tehlikesiyle burun buruna getirilmesi gerekçesiyle KESK, DİSK ve TMMOB ile ortaklaşa grev etkinliği organize ederek yaşananlara tepki gösterdik. Bu etkinlik suçmuş gibi Bölge Devlet Hastanesinde 35, Kadın Doğum Hastanesinde 13 ve ADSM’de ise 30 arkadaşımıza soruşturma açılmış ve savunmalar istenilmiştir” dedi. Yapılan açıklamaların ardından sağlıkçılar, ellerindeki dilekçeleri kurum sekreterliğine bırakıldı. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?