EĞİTİM

70 YAŞINDAKİ HASTA, TÜMÖRÜNDEN KURTULDU

Boyun bölgesinde tümör bulunan 70 yaşındaki hasta, Batman Dünya Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonlar sağlığına kavuştu.

70 YAŞINDAKİ HASTA, TÜMÖRÜNDEN KURTULDU
27-10-2015 22:37
Google News

Boyun ağrısı, baş dönmesi, dengesizlik, kol ve bacaklarda kuvvet kaybı nedeni ile Özel Batman Dünya Hastanesi Beyin Cerrahi Polikliniğine başvuran 70 yaşındaki kadın, Beyin Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. M. Bülent Önal tarafından muayene edildi. Yapılan tetkiklerde boyun bölgesinde, omurilik kanalı içerisinde, omurilik sinirini ezen dev boyutta tümör bulunduğu tespit edildi. 4 saat süren cerrahi operasyonda 2 boyun omurunun çıkarılarak müdahale edildiğini söyleyen Dr. Önal “Omurilik zarı açılarak omurilik sinirini ezen dev tümör, mikroskop altında özel aletlerle tamamen çıkarıldı. 2 boyun kemiği yerine özel protez yerleştirildi. Ameliyatta herhangi bir komplikasyon olmadığı gibi hasta cerrahi sonrası yürütülerek yemek yemesine de izin verildi. Ameliyatında yüksek riskli kol ve bacaklarında risk olan hastanın tamamen iyileşmesi bizi ve aileyi çok mutlu etti” dedi.

“BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TEDAVİ EDİYORUZ”

Doç. Dr. M. Bülent Önal, açıklamasında “Geçmişte boyun bölgesi omurilik tümörleri sadece İstanbul ve Ankara’daki büyük merkezlere sevk edilirken son 1,5 yıldır bu tip tümörlerin ve beyin tümörlerinin tedavisi hastanemizde başarılı şekilde yapılabiliyor” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete