GÜNDEM

75 Şüpheli Yakalandı! Siber Suçlarla Mücadele Operasyonu

Yerlikaya'nın açıklamasına göre 21 ilde düzenlenen operasyonda 75 şüpheli yakalandı.

75 Şüpheli Yakalandı! Siber Suçlarla Mücadele Operasyonu
15-03-2024 09:39
Google News

Ankara Valisi Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 21 ilde bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli hırsızlık, nitelikli dolandırıcılık ve çevrim içi çocuk müstehcenliği suçlarına yönelik operasyonların düzenlendiğini duyurdu.

Operasyonlar kapsamında, İstanbul, Kayseri, Tekirdağ, Giresun, Bursa, Gaziantep, Adıyaman, Samsun, Muğla, Ankara, Mersin, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, İzmir, Hatay, Denizli, Antalya, Bolu, Kahramanmaraş ve Batman'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Yerlikaya, operasyonlar sonucunda 75 şüphelinin gözaltına alındığını belirtirken, siber suçlarla mücadelede 7 gün 24 saat görevlerinin başında olduklarını vurguladı.

Diyarbakır'daki şüphelilerin Facebook üzerinden dolandırıcılık yaptığı, İstanbul ve Gaziantep'teki zanlıların ise sosyal medya aracılığıyla vatandaşları dolandırdığı tespit edildi. Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca ve av tüfeği, telefon, bilgisayar, SIM kart ve diğer malzemelere el konuldu.

Yerlikaya, siber suçlarla mücadelede kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini ve suçlularla mücadelede halkın güvenliğinin en ön planda olduğunu ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete