EĞİTİM

76 YAŞINDAKİ HASTAYA, BÖLGEDE BİR İLK UYGULANDI

Batman Bölge Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi, ileri kalp merkezlerinde ve üniversite hastanelerinde yapılabilen bir ameliyatı gerçekleştirerek bölgede bir ilke daha imza attı.

76 YAŞINDAKİ HASTAYA, BÖLGEDE BİR İLK UYGULANDI
06-12-2015 20:15
Google News

Farklı bir teknikle ameliyat edilen 76 yaşındaki Süleyman Aslan, sağlığına kavuşarak taburcu oldu

FARKLI BİR TEKNİKLE AMELİYAT EDİLDİ

Ameliyat sürecine ilişkin bilgi evren Op. Dr. Sinan Göçer “Koroner arter hastalıklarında uygulanan bypass ameliyatı, iki yaklaşımla yapılır. En sık uygulanan yöntem, göğüs ön tarafında iman tahtasının kesilmesidir. Diğeri ise minimal invaziv cerrahi denilen daha küçük kesiler ile yapılan bazen robot kullanılan ameliyatlardır. Bu, hasta açısından daha konforlu bir ameliyattır ancak bütün koroner arter hastalarına uygulanamıyor. Teknik olarak daha zordur. 76 yaşındaki hastanın ana koroner damarında darlık saptandı. Stent girişimi başarısız olunca bypass kararı alındı. Ameliyat hazırlığı yapılırken hastanın göğüs ön kısmında bir yara oluştu. Bu yara tam da ameliyat sahasında idi. Tedaviye rağmen iyileşme süreci çok uzun sürdü. Bu esnada hastanın göğüs ağrıları olması nedeniyle stratejimizi değiştirerek hastamızı farklı teknikle ameliyat ettik. Op. Dr. Mehmet Karaçalılılar ve Anestezi Uzmanı Gülsüm Kahveci ile gerçekleştirdiğimiz ameliyat başarılı geçti. Hasta, dördüncü gününde taburcu edildi.

“DOKTORUMU GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM”

Yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuşan 76 yaşındaki Süleyman Aslan ise “Beni de sağlığıma kavuşturdular. Doktorumu gözlerinden öpüyorum” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete