HALKIN SESİ

8. CADDE, SORUNLARLA BOĞUŞUYOR

8. CADDE, SORUNLARLA BOĞUŞUYOR

8. CADDE, SORUNLARLA BOĞUŞUYOR
17-10-2014 17:24
Google News

Esnaf haberlerimizde 8. Cadde var bu hafta. Kentin en eski caddelerinden biri olan 8. Cadde, sorunlarla sık sık gündeme geliyor. Ancak sorunlarının çözümü için yetkililerin duyarsız kalışından yakınan cadde esnafı, öncelikle park ve çöp sorununu giderilmesini istiyor. Caddede düzenleme yapılmasını ve modern hale getirilerek tekrar Batman’a kazandırılmasını isteyen cadde esnafı, yetkilileri göreve davet ediyor.

PARK SORUNU VAR

5 yıllık esnaf olan Gül Pastanesi sahibi Abdurrahman Tunç “en eski caddedir burası. Ancak caddede park yeri sorunu var. Sürücüler araçlarını gelişi güzel bir şekilde park ediyor. Cadde tek yönlü olmasına rağmen çift yönlü olarak kullanılıyor. Araçlar ters yönden de gelince trafikte çok büyük sıkıntılar yaşanıyor” diyerek 8. Cadde’de park sorunun önemli bir sorun olduğuna dikkat çekiyor.

ÇÖP KONTEYNIRI İSTİYORUZ

Caddede bir yıldır esnaflık yapan Ömer Şeker ise çöp sorunundan yakınıyor. Şarküteri işi yapan Şeker “caddeye bırakılan çöpler yüzünden buranın görüntüsü bozuluyor. Caddede çöp konteynırı olmadığı için biz esnaflar, çöplerimizi yolun kenarına bırakıyoruz. Çöp yüzünden bu caddede kötü kokular yayılıyor. Belediye yetkilileri buraya çöp konteynırı koymalıdır”  şeklinde konuştu.

TRAFİK POLİSİ DENETİM YAPSIN

8. Caddenin en eski esnaflarından biri de Nihat Kara. Er Pa Tavukçuluk sahibi Nihat Kara da çöp ve trafik sorununa değinerek “cadde çok dar. Tek yönlü olduğu halde çift yönlü olarak kullanılıyor. Burada denetim yok. Biz bu sorunu defalarca emniyete bildirdiğimiz halde sesimizi duyuramadık. Oysaki burada çok uzun değil kısa bir süre dahi trafik polisi beklese, denetlese buradaki araçları, eminim ki bu keşmekeşlik azalacaktır. Daha bir düzene girecektir. Çöpler de keza çok önem arz ediyor artık bu caddede. Çünkü çok kötü görüntü ve kokulara neden oluyor. Bu iki sorun, artık ele alınıp çözülmeli” ifadelerini kullandı.

AMBULANS VE İTFAİYE GİREMİYOR

Caddede 4 yıllık esnaf olan Nimetullah Kaya, ikinci el giyim alım satımı yapıyor.  Yollarda yürüyecek yer kalmadığından yakınan Kaya “bu caddede trafik sorunu artık zirveye çıktı. Herkes dilediği gibi park ediyor. Tek yönlü olan caddenin çift yönlü kullanılması yetmiyormuş gibi bir de çift yönlü parklar yapılıyor. Bir hasta olsa bu caddede, ambulans bu caddeye giremez. İtfaiye aynı şekilde, bir olay, yangın olması durumunda caddeye giremez” diyerek caddedeki düzensizlikten yakınıyor.

MODERN HALE GETİRİLMELİ

Caddede 4 yıllık esnaf olan Veysi Güneş de 8. Cadde’nin sahipsiz olduğuna vurgu yapıyor. Cadde esnafının sorunlarıyla ilgilenilmediğini açıklayan Güneş “8. Cadde, Batman’ın en eski caddesidir. Ancak sorunları bitmek bilmiyor. Oysaki buraya ayrı bir önem verilmeli. Esnafın sorunları çözülmeli. Zaten çok büyük şeyler istemiyoruz. Park sorunu ve çöp sorununun giderilmesini istemek en doğal hakkımızdır. Buraya ayrı bir düzenleme yapılmalı, güzelleştirme çalışmaları yapılmalı, modern hale getirilmeli. Biz esnaflar olarak kentin idarecilerinin bu caddeye ve bu kentin tarihine tanıklık eden yerlere önem verilmesini istiyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete