GÜNDEM

8 ÇOCUKLU ANNE, DESTEKLER SAYESİNDE AYAKTA

Batman’da kocası tarafından tek edilen kadın, yardım kuruluşlarının desteği ile 8 çocuğuna bakıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı destekler ve hayırseverlerden uzanan yardım eli ile sıcak bir eve kavuşan 8 nüfuslu aile, yaşadığı sefaleti geride bıraktı.

8 ÇOCUKLU ANNE, DESTEKLER SAYESİNDE AYAKTA
08-05-2016 18:45
Google News

ÇÖP TOPLAYARAK EKMEĞİNİ KAZANIYORDU

4 yıl önce kocası tarafından terk edilen 38 yaşındaki Süslü Şut, 1’i engelli 8 çocuğuyla ortada kaldı. Hiç bir geliri olmayan kadın, çocuklarına bakmak için sokaklarda çöp toplayıp, mendil sattı. Harabe bir evde yaşam mücadelesi veren Anne Süslü Şut ve 8 çocuğu, Batman Valiliğine bağlı yardım kuruluşları sayesinde sıcak bir yuvaya yerleştirildi. Destekler sayesinde ayakta kalmayı başaran Anne Süslü Şut, çok zorluklar çektiğini ancak kendisine verilen destekler sayesinde çocukları ile ayakta kalabildiklerini söyledi.

HEM ANNE HEM BABALIK YAPIYOR

Çocukları için yaşadığını söyleyen Anne Süslü Şut, hayatta olduğu müddetçe çocuklarına hem annelik hem de babalık yapacağını ve onları okutacağını ifade etti. Kendisine sunulan maddi desteklerden sonra plastik şişe toplamayı bıraktığını anlatan Anne Şut “Kocam bizi terk ettikten sonra çaresiz kaldık. Hiç bir gelirimiz yoktu. Sokaklarda çöp toplayarak çocuklarıma bakmaya çalıştım. Rahat bir yaşama kavuşacağım aklıma gelmiyordu. Şu an bir hayalde yaşıyor gibi hissediyorum kendimi. Vakıf, geçimimiz için aylık nakdi yardım yapıyor. Komşular ve hayırseverlerde yardım ediyor. Şimdi birçok sıkıntıdan kurtulduk, evimde oturup çocuklarıma bakıyorum. Onları okutacağım ve büyüteceğim, Allah bize destek olanlardan razı olsun” dedi. Annelerini çok sevdiklerini söyleyen çocukları ise Anneler Günü nedeniyle annelerinin ellerini öperek gül verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete