GÜNDEM

8 MART KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI

8 MART KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI

8 MART KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI
08-03-2021 16:16
Google News

 

“TOPLUMUN ÖNEMLİ YAPI TAŞI KADINLAR”
AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.
Başkan Gür “Toplumun en önemli yapı taşı olan başta aile de olmak üzere, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren, eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılara imza atan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten duygularımla tebrik ederim” dedi.  

***

“KADIN MÜCADELESİNİN SAVUCUSUYUZ”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.
Açıklamada “Bizim için 8 Mart, sadece eşit ve özgür bir geleceğin iradesi değil, aynı zamanda hak mücadelesi veren tüm kadınlara saygı duruşudur. İstihdamda tutunabilen kadınların çoğu, düşük ücretle, sendikasızlıkla, işini kaybetme korkusuyla, uzun çalışma süreleriyle, mobbingle baş etmeye ve evine ekmek götürmeye çalışıyor. Kadının emeğini yok sayanlara haykırıyoruz: Her kadın emekçidir, kendisinin, çocuklarının, ailesinin ve toplumun geleceği için insanca yaşam kavgası verir. Bu kavganın da, bu taleplerin de, geleceğin aydınlık günlerini barındıran bu umudun da yılmaz savunucularıyız” dedi. 

***

“8 MART, FARKINDALIĞI VESİLE OLSUN”
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.
Demir “Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.  Kadının öz değeri ve sahip olduğu temel insani haklar konusunda etkin bir farkındalığa, kadına yönelik şiddetle mücadele hususunda küresel bir bilince vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. 

***

YAŞAM, KISA FİLM ÇEKTİ
Özel Batman Yaşam Hastanesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çektiği kısa video ile “Güçlü Kadın, güçlü gelecek” mesajını verdi.   
Hastane Genel Müdürü Burhan Dinç “Kadın sevgidir, emekçidir, güvendir, merhamettir, cesarettir, başarıdır, akıldır, güçlüdür ve her şeyden önce kadın bir annedir ve hayat verir. Hastane olarak kadınlarımızın bu özel gününde yanlarında olmak bizim için önemli bir sorumluluktur. Kadınlarımızın toplumumuzun geleceğinde sahip olduğu önemli rollerini vurgulamak için hazırlamış olduğumuz kısa videoda güçlü kadın, güçlü toplum, güçlü toplum, güçlü bir gelecek mesajını verdik” dedi

***

“KADIN, DÜN VE BUGÜN ARASINDA KÖPRÜDÜR”
PAK Batman Kadın Komisyonu, 8 Mart dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.
Açıklamada “Ne yazık ki dünyanın birçok yerinde kadınlar saldırı, baskı ve katliamlara maruz kalıyorlar. Birçok kadın, evde, işyerlerinde, sokaklarda ve yaşamın bütün alanlarında erkeklerin saldırılarına uğramaktadırlar. Savaş ve şiddet en çok kadınları etkiliyor. Enfal'de on binlerce kadın katledildi, on binlercesi de dul kaldı. Bu yaralar daha yıllarca Kürt toplumu üzerinde sosyal ve psikolojik izlerini sürdürecektir. Biz kadın olarak yaşadığımız toplumun bir parçasıyız ama eşitlikten ve birçok haklarımızdan yoksun bir parçayız. Biz yaşamın her alanında, örgütlü ve özel çalışmalarımızla her türlü cinsiyet ayrımcılığına ve haksızlıklara karşı sesimizi yükselteceğiz. Mücadele edeceğiz. Kadın, bütün değer, gelenek, dil ve kültürlerin ilk halkasıdır. Kadın dünün, bugünün ve yarının arasındaki köprüdür” dedi. 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete