GÜNDEM

8 MART KUTLAMALARI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Batman İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ve müdürlüğe bağlı sağlık tesislerinde görev yapan kadın personeller için etkinlik düzenlendi.

8 MART KUTLAMALARI
09-03-2018 22:38
Google News

SAĞLIKÇILAR 8 MART’I KUTLADI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Batman İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ve müdürlüğe bağlı sağlık tesislerinde görev yapan kadın personeller için etkinlik düzenlendi.

Organize edilen etkinliklerde pasta kesildi, çiğköfte ikram edildi, slayt gösterimi yapıldı. Sağlık Memuru Beşir Hamidi’nin müzik dinletisi ise etkinliğe renk kattı. Halk Sağlığı Başkanlığı, Batman Bölge Devlet Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve İlçe Hastanelerinde çeşitli etkinliklerle kutlanan kadınlar gününe İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger de katıldı. Sünger “Şefkatin ve sevginin timsali olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

TEZDİĞ, KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Tezdiğ, mesajında “Bugün dünyanın birçok noktasında insani krizler yaşanıyor. Bu krizlerden en çok da kadınlar yara alıyor. Kimi zaman eşi, kimi zaman çocuğu, kimi zaman akrabası için gözyaşı döküyor kadınlar. Bugün Suriye’de, Gazze’de, Somali’de, Arakan’da ve daha birçok coğrafyada milyonlarca kadın yaşanılabilir bir dünya için gözyaşı döküyor, sesini duyurmaya çalışıyor. Elleri öpülesi o kadıların feryadının dinmesi biz Kızılaycıların en büyük dileği. Bunun için büyük mücadele veriyoruz” dedi.

“DÜNYA KADINLARI İSTERSE BARIŞ OLUR”

İyi Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

İl Başkanı Kısmet Çelik, Merkez İlçe Başkanı Burhan Baran, Kadın Kollarından Beyhan Özgener, Aliye Okur, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Serhat Oğhan ve Yönetim Kurulundan Mehmet Ali Balibay’dan oluşan heyet, semt pazarlarını gezerek kadınlara karanfil dağıttı. Türkiye’de barışın ve huzuru mimarının, sadece kadınlar olduğunu belirten Çelik “Kadınlarımız anadır, eştir, kız kardeşimiz ve kızımızdır. Dünya kadınları isterse barış olur. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e her kesimden büyük destek geliyor. Kadınlarımız kendileri üretimin içinde yer aldığı, çocuklarını gönüllerince yetiştirebilecekleri, yedikleri içtiklerine, ne konuştuklarına karışılmadığı, bunların dikte edilmediği, kendilerine parmak sallanmadığı bir Türkiye istiyorlar” dedi.

BELEDİYE’DEN KADIN İŞÇİLERE KARANFİL…

Batman Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın personellere karanfil takdim etti.

Sosyal İşler Müdürü Sebahat Taşkın ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih Ay, kadın personellerin 8 Mart Gününü kutlayarak, karanfil dağıttı.

HAVALİMANINDA 8 MART…

Batman Havalimanında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın personellere ve yolculara, gül ve karanfiller dağıtıldı.

Havalimanı Müdürü Erol Yılmaz ve Havalimanı Müdür Yardımcısı Yunus Karaca, kadınların 8 Mart Günü’nü kutladı. Yılmaz, kadınların, toplumun temel taşı olduğunu ifade ederek “Bayanlar, her şeyden önce annedir. Bayanlara gereken saygı ve sevgi her zaman gösterilmelidir. Sadece bugün değil, her zaman hak ettikleri değeri vermemiz gerekiyor. Bunu teşvik etmesi açısından sembolik de olsa bu gün bayanlara gül ve karanfil dağıttık” dedi.

KADIN GİRİŞİMCİLERE 8 MART ZİYARETİ

Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Petrolkent Kadın Girişimcileri Derneği’ne ziyarette bulundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Derneğe nezaket ziyaretinde bulunan Aksoy, Batmanlı Kadınların taleplerini dinledi. Talepleri tek tek not aldıran Aksoy, kadınlara imkân tanındığında hayatı her alanında çalışabileceklerini ve her zorluğun üstesinden gelebileceklerini ifade etti. Dernek Başkanı Perinaz Yaman, ziyaretlerinden dolayı Aksoy’a teşekkür etti.

KADINLARA SİNEMA JESTİ

Batman Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara yönelik sinema gösterimi düzenledi.

Belediye Sosyal ve Yardım İşler Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yönelik hazırladığı etkinlikle Batman’da faaliyet gösteren Kadın STK temsilcilerini ve üyelerine ücretsiz sinema jestinde bulundu. Batman Park AVM’de sinema salonunda saat 13.00 seansında gösterimi yapılan ‘Hade Be Oğlum’ filmini 80 kadın ücretsiz izledi.

ZİLAN’DA KADIN HASTALARA KARANFİL…

Batman Özel Zilan Hastanesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın hastalara karanfil dağıtıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Batman Özel Zilan Hastanesi Yönetimi, hastanedeki odaları gezerek kadın hastalara karanfil verdi. Hastaların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Yönetim, kendilerine sağlık ve mutluluk temennisinde bulundu. Hasta ziyaretlerinin ardından kadın personellere de karanfil vermeyi ihmal etmeyen hastane yönetimi, çalışanları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete