SİYASET

8 Mart, zılgıtlarla kutlandı

DEM Parti Kadın Meclisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle her yer DEM, her yer özgürlük şiarıyla düzenlediği kadın mitinginde zılgıtlar yükseldi.

8 Mart, zılgıtlarla kutlandı
08-03-2024 15:58
08-03-2024 16:02
BATMAN
Google News

Kültür Mahallesi 8 Mart Kadın Parkında gerçekleşen kadın mitingine Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu, kadın il eş başkanları ve Batman Belediye Eş Başkan Adayı Gülistan Sönük katıldı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Miting alanında polis tarafından üst arama noktaları oluşturuldu. Polis, miting alanında güvenlik önlemleri aldı.  Mitinge katılan kadınlar, yöresel kıyafetleriyle dikkat çekti. Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu “Bugün 8 Mart'ı direniş günü olarak anıyoruz. Çünkü kadınlar yıllarca mücadele yapıyor. Batman, Amed, İstnbul, Van ve dünyanın birçok yerinde kadınlar olarak sokaklardayız, meydanlardayız. Taleplerimiz var. Bu talepleri aslında hayata geçirmek için yıllardır direniyoruz. Biz kadınlar dünyanın neresinde olursak olalım öncelikle barış diyoruz ve barış siyasetini örmek için uğraşıyoruz. Kadınlara şiddet uygulayan, kadın bedenini teşhir eden zihniyete karşı her zaman mücadele ettik, mücadele etmeye devam edeceğiz. Kayyumlara karşı daha çok mücadele, daha çok ses çıkarmak ve örgütlenmek gerekiyor. Biz doğruyu ve eşitliği savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz kadınlar tarihimizi ve mücadele tarihimizi iyi biliyoruz. Nerede, nasıl bedel ödediğimizi çok iyi biliyoruz. O yüzden erkek egemen siyasetlerin hiçbirine geçit vermeyeceğiz. 31 Mart'ta kayyumları göndereceğiz” dedi. Sanatçı Ruken Yılmaz, denbej Halide ve kemençe grubunun sahne aldığı programda halaylar zılgıtlarla buluştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Rohat
Rohat 2 ay önce
Alanda LGBT renkleri ile tam bir ahlaksızlık, sapıklık ve Kürt halkını bu pis yoldan öıkmışlığa çekme projesi hakim olması insanlarımızın gözünden kaçmadı.
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete