HASANKEYF

80 MEZARLIK TAŞINDI

2018 yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, geçtiğimiz hafta Vali Deniz Başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

80 MEZARLIK TAŞINDI
15-10-2018 22:27
Google News

Toplantıda söz alan Devlet Su İşleri (DSİ) 16. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı, Ilısu Barajı HES Projesi kapsamındaki çalışmaları anlattı.

TAŞIMA İŞLEMLERİ DEVAM EDECEK

Kösalı, Hasankeyf İlçesinde şu ana kadar Zeynel Bey Türbesi, Artuklu Hamamı ile İmam Abdullah Zaviyesi'nin taşındığını, Er-Rızık Camisi ve Harim Duvarı, Süleyman Han Camisi Minaresi, Koç Camisi Minaresi, Kızlar Camisi, Orta Kapı’yı da en kısa sürede taşımaya başlayacaklarını bildirdi.

MEZARLAR TAŞINIYOR

Mezar taşıma işlemlerinin devam ettiğini belirten Kösalı, “Yörede kıymet gören 5 şahsın mezarları iki türbe yapılarak oraya taşınacak. Yıl içerisinde 5 mezarı daha taşıyacağız. Türbede çalışma devam ediyor. Eski mezarların yeni yerleşim yerine taşınmasıyla ilgili de talep gelmişti. Bununla ilgili Belediye Başkanımızla görüştük. Hepsi Midyat Taşı olsun diye karar alındı. Taşımaya başladık. Şuana kadar 435 talep var. 80 tanesini taşıdık” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete