SİYASET

81 İLDE “OHAL’İ KALDIRIN” ÇAĞRISI…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından 'OHAL değil demokrasi' sloganı ile 81 ilde eş zamanlı başlatılan oturma eylemi, Batman’da da düzendi.

81 İLDE “OHAL’İ KALDIRIN” ÇAĞRISI…
16-04-2018 20:07
Google News

EŞZAMANLI OTURMA EYLEMİ YAPILDI…

Batman Park AVM önünde düzenlenen oturma eylemine, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, İl Başkanı Hüseyin Yaşar, İl ve İlçe Teşkilat Üyeleri katıldı.

OHAL’i UZATMANIN PEŞİNDELER

OHAL'in, 7. kez uzatılması yönünde iktidar partisince adımlar atıldığını belirten Milletvekili Tüm, “Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL döneminde yapılan referandum, meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayattı. Sivil darbe ortamında, ‘Evet’ demenin, devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, ‘hayır’ demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşandı. 21 aydır süren OHAL ile ülkemizdeki baskı rejimi kurumsallaşmıştır. Türkiye’yi tek tipe sokmak için sendikalara, meslek oda ve birliklerine yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir” dedi. 81 ilde okunan ortak basın açıklamasının ardından AVM’nin merdivenlerinde 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete