EĞİTİM

81 İLDE PROTESTO

Bakanlığın 3 uygulamasını eleştirdiler…

81 İLDE PROTESTO
27-03-2018 22:38
Google News

Eğitim Bir Sen, 81 ilde eşzamanlı basın açıklaması düzenleyerek, öğretmen performansı, sözleşmeli öğretmen ve öğretmene şiddet konularını protesto etti. Batman’da Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleşen açıklamaya, Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Temiz, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mehmet Ergin ve Öğretmenler katıldı.

“PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİNİN DAYANAĞI YOK”

Performans değerlendirmesini eleştiren Şube Başkanı Ergin “Pilot illerde başlayan bu uygulama, öğretmen motivasyonunu olumsuz etkileyecek, çalışma barışını bozacak, kanuni dayanağı olmayan bir uygulama. Hukuki ve kanuni dayanağı yok, neye hizmet ettiği belli değil” dedi.

“MÜLAKAT ve SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİKTEN VAZGEÇİLMELİ”

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını eleştiren Ergin, “Aynı işi yapmalarına rağmen sözleşmeli öğretmenlerle diğer meslektaşları arasında çok fark var. Öte yandan atamalardaki mülakat, mülakatların objektif izah edilmemesi, yazılı sınavlardan geçen öğretmen adaylarının farklı komisyonlarca mülakatla elenmesi, adalet duygusunu zedeliyor” dedi. 

“ŞİDDET, ÖNLENMELİ”

Ergin, öğretmene şiddet konusunda “Öğretmen yetiştirmedeki yanlış politikalar, istihdamdaki haksızlıklar, öğretmen açığı, sözleşmeli öğretmenlik sorunu, Alo 147 uygulaması, eğitimin niteliğini düşürüyor, mesleğimizin saygınlığına gölge düşürüyor” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?