GÜNDEM

86 YAŞINDAKİ KADINA YEŞİL KART VERİLMİYOR

86 YAŞINDAKİ KADINA YEŞİL KART VERİLMİYOR

86 YAŞINDAKİ KADINA YEŞİL KART VERİLMİYOR
19-02-2015 21:32
Google News

Gercüş’e bağlı Ulaş Köyü’nde yalnız yaşayan mide ve tansiyon hastası 86 yaşındaki Peyruze Keskin, yeşil kart alamadığı için tedavi olamıyor. 2009-2012 yılları arasında yeşil kart sahibi olan Keskin’in yeşil kartı, 2012 yılında iptal edildi, Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındı. Durumdan habersiz olan 86 yaşındaki kadın, tedavi olmak için hastaneye gittiğinde yeşil kartının olmadığını ve Genel Sağlık Sigortası priminden dolayı 3 bin 486 TL borçlandırıldığını gördü. Keskin, Gercüş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gitti. Yetkililer, Ulaş Köyü’nde 24 hektar bir tarlanın kendi adına olduğunu, bu yüzden yeşil karttan faydalanamayacağını söyledi. Arsanın varlığından habersiz olduğunu söyleyen Keskin, 24 hektar kıraç tarlanın ekime verimsiz olduğunu ve Kaymakamlığa hibe edebileceğini söyleyerek yetkililerden yeşil kart talebinde bulundu.

ARSAYI ALSINLAR, YEŞİL KARTIMI VERSİNLER

Yetkililere seslenen Peyruze Keskin “86 yaşındayım, hastayım. Hastaneye tedavi olmaya dahi gidemiyorum. Çünkü yeşil kartım yok. Daha önceden yeşil kartım vardı. 2012 yılında benden habersiz bir şekilde iptal edilmiş. Ayrıca Genel Sağlık Sigortasına alınmışım, 3 bin 486 TL borcum varmış. Neden iptal edildi dedim, üstünüze tarla görünüyor dediler. Benim tarlam yoktur. Tapu’da gösterilen tarla, ekime dikime verimsizdir. Bunu Kaymakamlığa hibe edeyim, bana yeşil kartımı geri versinler. Ekmediğim biçmediğim bir şeyi hayali olarak adıma kaydetmişler” dedi.

HAKKIMI CUMHURBAŞKANINA KADAR ARAYACAĞIM

Kendi adına kaydedilen tarlayı hiç görmediğini söyleyen Keskin “Tapu Kadastro, 2 yıl önce bu köye girmiş, bütün arazileri herkesin adına gelişigüzel kaydetmiş. Dağın üstünde olan bu araziyi de benim adıma kaydetmişler, haberim yoktur. Tarlayı hiç görmemişim. Gelir testini çıkarıyorum, 8 dekar tarla, 516,73 gelir görünüyor. Oysaki 250 TL dulluk maaşından başka devletten hiçbir şey almıyorum. Gelir testine de itiraz ediyorum. Gercüş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını göreve davet ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete