GÜNDEM

890 AİLE, TAPU SAHİBİ OLDU

Körük imar planı sonucu yeni hazırlanan tapular, hak sahiplerine dağıtıldı. Tapu dağıtım töreni, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in katılımıyla İl Tapu Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

890 AİLE, TAPU SAHİBİ OLDU
31-08-2021 16:18
BATMAN
Google News

ZAHMETLİ BİR SÜRECİN SONUNA GELDİK

Belediye Başkan Yardımcıları olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan ve İl Defterdarı Ali Osman Bilgili ile Tapu İl Müdürü Aziz Şimşek’in de katıldığı törende konuşan Vali Şahin “Zahmetli bir sürecin sonuna gelindi. Artık meyvelerini toplamanın sevincini yaşıyoruz. 15 yılı aşkın bir süredir eski Körük ve Tilmerç Köyünün olduğu bölgede devam eden imar meseleleri, yoğun çabamız sonucu nihayete erdi. Daha önce de bu bölgede imar çalışmaları yapılmaya çalışılmış ama başarılamamış. Biz son derece adil, son derece eşitlikçi bir yaklaşımla vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlayarak, imar faaliyetini tamamladık. Bin 40 hektarlık alanda yani 10 bin dönümlük bir alanda kısmen revizyon kısmen de yeni imar uyguladık. Bugün 588 hektarlık yeni imar alanının tapularını dağıttık” dedi.

GÜNEY VE BATI İMARLARINDA DA TAPULANDIRMA YAPILIYOR

890 adet tapu hazırladıklarını belirten Vali Şahin “890 tapuyu dağıtıyoruz. İnşallah darısı Güney ve Batı imarlarına olsun diyoruz. Orada Bin 100 hektarlık alanda ve 10’nun üzerinde mahalleyi ilgilendiren imar çalışmamız devam ediyor. Onu da tamamlayıp vatandaşlarımıza yeni tapularını vermek inşallah nasip olur” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete