GÜNDEM

9,7 MİLYON TL’LİK TESİSİN AÇILIŞI YAPILACAK

9,7 MİLYON TL’LİK TESİSİN AÇILIŞI YAPILACAK

9,7 MİLYON TL’LİK TESİSİN AÇILIŞI YAPILACAK
25-11-2014 20:23
Google News

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Batman’da inşa edilen ve toplam yatırım maliyeti 9,7 milyon lira olan Zilek Kaynakları Su Alma Yapısı, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Balıkesir’de düzenleyeceği toplu açılış merasimiyle hizmete alınacak.

BATMAN’DAKİ TESİSİN AÇILIŞI, BALIKESİR’DE YAPILACAK

Bu yıl da klasikleşmiş toplu açılış merasimlerini sürdürecek olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Türkiye genelinde tamamladığı ve toplam yatırım tutarı yaklaşık

2,63 milyar TL olan 114 tesis, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı merasimle vatandaşların hizmetine sunulacak. Açılışı gerçekleştirilecek bu tesislerin arasında yer alan yatırım maliyeti 9,7 milyon TL olan Zilek Kaynakları Su Alma Yapısı da, toplu açılış merasiminde Batmanlıların hizmetine sunulacak.

BATMAN’IN SU İHTİYACI KARŞILANACAK

Tesis ile Batman’ın uzun vadeli içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. Tamamlanan tesis ile Ilısu Baraj gölü suları altında kalacak olan Zilek su kaynakları toplanarak barajda su tutulmadan önce karşı sahile alındı. Tesis ile Batman şehir merkezinin uzun vadeli içme kullanma suyunun Zilek Kaynaklarından temin edilmesi hedefleniyor. Yapılan tesislerle Zilek kaynaklarından toplanarak karşı sahile alınan saniyede 3,5 m3 su, Batman’ın 2045 yılına kadar ihtiyacı olan yaklaşık yıllık 68,75 milyon m³ içme kullanma suyunun karşılanmasında kullanılacak. Toplanan suyun ileride Batman’a ulaşması ile şehrin gelecekte su sıkıntısı yaşamasının önüne geçilmiş olacak. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete