GÜNDEM

9 İLİN GAZETECİLERİ BATMAN’DA BULUŞTU

Ercan Atay Başkanlığı’ndaki Batman Çalışan Gazeteciler Derneği, önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) bünyesindeki 9 ilin gazetecileri, Batman’da bir araya geldi.

9 İLİN GAZETECİLERİ BATMAN’DA BULUŞTU
06-09-2019 19:45
Google News

 

9 İLİN GAZETECİLERİ BATMAN’DAYDI
Batman Çalışan Gazeteciler Derneği, Güneydoğu Basını’nı Batman’da buluşturdu. GGF Genel Başkanı ve Mardin Cemiyet Başkanı Mehmet Çelik’in katıldığı programa, Kilis Cemiyet Başkanı Nezir Çağlar, Gaziantep Cemiyet Başkanı Arif Kurt, Şanlıurfa Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak, Diyarbakır Yerel Basınından İhsan Özdemir ve Mesut Fidançiçek, Siirt Cemiyet Başkanı Atilla Durak, Şırnak Cemiyet Başkanı Cafer Balık ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Atay ve bu illerden gazeteciler katıldı. 

VALİ’Yİ ZİYARET ETTİLER
Gazeteciler, 2 günlük programın ilk gününü ziyaretlere ayırdı. Vali Hulusi Şahin’i ziyaret etti. Güneydoğu Basını’nı Batman’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Vali Şahin “Bir yerde özgür basın yoksa diğer tüm unsurların olması, o ülkeyi demokratik göstermeye yetmez. Basının denetim görevi, sadece kamu kuruluşlarına sirayet etmiyor, örneğin sokakta yaşanan bir olumsuzluğu da frenleyebiliyor. Yani tüm topluma bir denetim sunuyor. Güçlü basın, güçlü ülke ve güçlü Türkiye demektir. Biz, basının özgür oluşuyla övünüyoruz. Basının kontrollü olması iyi bir şey değil, onu biz istemeyiz. Basın tabi ki özgür olacak, gördüğünü yazacak. Basın olmalıdır ve özgür bir basın olmalıdırdedi. 
REKTÖR, KONUKLARINI YEMEKTE AĞIRLADI
Gazeteciler, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’u ziyaret etti. Rektör Durmuş, Batıraman Kampüsünü gezdirdiği konuklarına Merkez Kampüste öğlen yemeği ikram etti. Kendini Batmanlı olarak tanıtan Rektör Durmuş, Batman Üniversitesi çatısı altında yaptıkları çalışmalardan bahsetti.
 

STK ZİYARETLERİ YAPTILAR
Gazeteciler, BATSO Başkanı A. Kadir Demir, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ve Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç’i ziyaret etti. Konuklarını ilgi ve alaka ile karşılayan Demir, Güneş ve Dinç, güneydoğu’nun 9 ilinden gazetecilerin Batman’da buluşmasını anlamlı bulduklarını söyledi.
 

YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPTILAR
Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF), 8. Başkanlar Kurulu Toplantısını Batman’da gerçekleştirdi. Toplantıda gazetecilerin ekonomik ve sosyal talep ve beklentileri ele alındı. Federasyon Başkanı Mehmet Çelik “Basın Yasası acilen hazırlanmalı, mesleğe standartlar getirilmeli. Baro’lar gibi Basın sektörünün de Odalaşması, halkın haber alma hakkını yerine getirecek gazetecilerin verimlilikleri arttırılırken, aynı mesleği yapan mensuplar arsında haksız rekabetin de bu şekilde ortadan kaldırılması gerekiyor. Yerelde kurumların, hem devleti zarara uğratan hem de gazetelerin gelirini düşüren doğrudan teminler yerine, devlet bütçesini verimli kullanmaya dönük ve gazetelerde ihale ilanlarını sürdürerek gazetelere ekonomik fayda sağlayacak ihale ilanlarına yönelmesi de arzumuzdur” dedi.
HASANKEYF’İ GEZECEKLER
Batman Mezopotomya Otelde konaklayan Gazeteciler, programın ikinci gününü Hasankeyf’e ayırdı. Gazeteciler, Dicle Nehri kenarında yemek yedikten sonra ilimizden ayrılacak

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete