GÜNDEM

9 İLİN GAZETECİLERİ BİR ARAYA GELDİ

Toplantı, Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı ve GGF Genel Başkanı Mehmet Çelik’in ev sahipliğinde, Kilis, Gaziantep, Adıyaman Şanlıurfa, Diyarbakır, Şırnak ve Siirt İllerinden gazetecilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıya Batman Çalışan Gazeteciler Derneği adına Başkan Ercan Atay, Dernek Üyeleri Nimet Dal, Hasan Ölük, Halit Beytüt ve Hatice Türkan da katıldı.

9 İLİN GAZETECİLERİ BİR ARAYA GELDİ
10-03-2019 15:53
Google News

PROTOKOL ZİYARETLERİ YAPILDI

GGF’li gazeteciler, Mardin Valisi ve Belediye Başkanı Mustafa Yaman, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş’ı ziyaret etti.

MARDİN VALİSİ, GAZETECİLERLE YEMEKTE BULUŞTU

Gazetecilerle akşam yemeğinde de bir araya gelen Vali ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Mardin genelinde vatandaşlarımız huzur ve güven içinde yaşamlarını sürdürüyor. Sosyal alana yöneliyoruz. Gençlerimizi, öğrencilerimizi, çocuklarımızın, enerjilerini yaralı alanlarda kullanmalarını sağlamak gerekir. Farklı spor dallarında  10 Bin gencimiz sporla uğraşıyor. Biz bunlara imkân tanıyor ve destek veriyoruz. Mardin Hentbol´da, Kastamonu’dan sonra en güçlü yapıya sahip. 1. Lig´de 2 Hentbol, 1 Basketbol, 1 Voleybol kadın takımı var. Buz pateni, her mahallemize  havuz uygulamaları ülke geneline örnek olmuş çalışmalar. Diğer spor alanlarında da önemli başarıla elde edildi.” dedi. Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar da yaşanan çatışmalardan sonra seferberlik ruhu ile çalışarak Mardin ve İlçeleri’ne güvenliği had safhaya çıkardıklarını, vatandaşa rahat ve huzurlu ortam sunmanın gayreti içinde olduklarını ifade etti.

DİKA GENEL SEKRETERİ, TEŞVİKLERİ ANLATTI

GGF üyeleri,  DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’ı da ziyaret etti. Altındağ, TRC3 kapsamındaki Şırnak, Siirt, Mardin ve Batman illerine ajans tarafından verilen destekleri anlattı. 2017 ve 2018 yılı coğrafi işaret alanı belirlenen ürünler arasında Mardin’in derik zeytini ve Kızıltepe mercimeği, Batman’ın Sason çileği ve Gercüş mazrone üzümü, Siirt’in zivzik narı ve bıttım sabunu ile Şırnak’ın faraşin balı ve otlu peynirinin yer aldığını belirten Altındağ, bu ürünlerin markalaşıp tescillenmesi için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Altındağ, bu ürünlerin geliştirilmesine yönelik girişimlerinin devam ettiğini söyledi. Altındağ, bölgede yatırımcılara yönelik teşviklerin arttırıldığını ifade ederken “Batı illerinde yatırımcıların bürokratik işlere ayırdığı zaman yüzde 14 iken biz bunu yüzde 5’e düşürdük. Yatırımcının işini kolaylaştırıyoruz. Yatırım yapmayı düşünen girişimcilere her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Kalkınmanın yanında kültürel ve sosyal etkinlikler ile turizme yönelik destek ve teşvikler de verdik” dedi

YÖNETİM KURULU TOPLANTISINDA SORUNLAR KONUŞULDU

GGF’li gazeteciler, yönetim kurulu toplantısında ise mesleki sorunları masaya yatırdı. Bölge gazetecilerinin, doğrudan teminler yüzünden ilanlardan mahrum kaldığı ve ekonomik olarak zayıfladığına dikkat çeken GGF yönetimi, Ankara’da Bakanlık düzeyinde görüşmeler yaparak sorunları ilgili yerlere ulaştırma kararı aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete