HASANKEYF

9 MAĞARA, BUTİK OTELE DÖNÜŞÜYOR

Batman’ın Hasankeyf İlçesine bağlı Üçyol Köyü’ndeki 9 mağaranın butik otel olarak turizme kazandırılması için çalışmalara başlandı.

9 MAĞARA, BUTİK OTELE DÖNÜŞÜYOR
09-09-2018 18:15
Google News

Hasankeyf Kaymakamlığınca 2015 yılında hazırlanan, Valilik ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) desteğiyle hayata geçirilen Üçyol Ekolojik Köy Projesi kapsamında 9 mağaranın turizme kazandırılması için çalışmalara başlandı. Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, özel sektöre öncülük etmesi amacıyla yaklaşık 3 milyon lira bütçe ile 9 mağaranın butik otele dönüştürülmesi için çalışmaların başladığını söyledi.

HASANKEYF, ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Projenin 5–6 ay içinde tamamlanması halinde ilçenin yeni Hasankeyf yerleşim alanı ile bir çekim merkezi haline geleceğini dile getiren Baygüven “Projenin alt yapısı hazırlandı ve son 5-6 aylık bir etaba geldik. Tüm Türkiye'den ve dünyadan buraya misafir gelecek. Mağaralar, özel girişimcilere de örnek olacak. Bu tip oteller yaygınlaştıkça insanlar Hasankeyf'i artık günübirlik ziyaret etmek yerine konaklamak için tercih edecek. Hobi bahçeleri, yürüyüş yolları oluşturulacağını, tekne turları ve organik tarım gibi konularda alternatif uğraşlar hazırlanacak. Hasankeyf için nasıl ki mağaralar şehri diyorsak, bu mağaraları turizme kazandırmış, atıl durumdan çıkarmış oluyoruz. Bu proje, köyde kalan vatandaşlara da bir gelir kapısı olacak” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
8 Mayıs 2024 e-gazete