GÜNDEM

9 YETİMLE ORTADA KALAN ANNE;

“Evimiz, başımıza yıkılmadan çare bulun”

9 YETİMLE ORTADA KALAN ANNE;
09-08-2018 23:42
Google News

Kocası Fevzi Güner’i kalp krizi sonucu 12 yıl önce kaybeden Zübeyde Güner, 9 yetim çocuğu ile bir başına kaldı.

EVİN DUVARLARINDA GENİŞ ÇATLAKLAR VAR

Güner Ailesi, Seyitler Mahallesi 3008 Sokak No: 19’da, yıkılma tehlikesi olan evde yaşama tutunmaya çalışıyor. Duvarında geniş çatlaklar ve tavanında akıntı oluşan evde anne ve 9 çocuğu, yaşam mücadelesi veriyor.

VAKFIN YARDIMLARI İLE GEÇİNİYOR

Batman Valiliğine bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aldığı yardımlarla çocuklarının giyim ve gıda ihtiyacını karşılayan Anne Zübeyde Güner, yıkılma tehlikesi olan evinin, büyük bir felaket yaşanmadan tamir edilmesini istiyor.

“EV YIKILIRSA ÇOCUKLARIM, ÖLEBİLİR”

Evin yıkılması halinde çocuklarının ölüm tehlikesi ile burun buruna geleceğinden endişe duyan Anne Zübeyde Güner “Kocam, kalp krizi geçirerek, 12 yıl önce hayatını kaybetti. O gün, hayatımın en kötü günleri başladı. 9 yetim çocuğumla bir başıma kaldım. Sosyal Yardımlaşmadan üç beş kuruş alıp, çocuklarımı yedirdim, giydirdim. Ama zamanla evimde derin çatlaklar oluştu. Damından sular akıyor. Yağmurlu günlerde yıkıldı yıkılacak korkusu yaşıyoruz. Kış geliyor. Allah rızası için bir felaket yaşanmadan bize sahip çıkın. Evim onarılırsa başka hiçbir şey istemiyorum” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete