GÜNDEM

945 ÖĞRETMEN, AÇIĞA ALINDI!

Milli Eğitim Bakanlığı, örgütlere destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu iddia edilen 11 bin 500 öğretmeni açığa aldı.

945 ÖĞRETMEN, AÇIĞA ALINDI!
09-09-2016 20:40
Google News

Açığa alınan öğretmenlerin 945’inin Batman’da görev yaptığı bildirildi.

ÖĞRETMENLER EYLEM YAPTI

Eğitim Sen Batman Şubesi, öğretmenlere yönelik açığa alma ve ihraç kararlarına tepki göstermek için Yılmaz Güney Sinema Salonu önünde bir araya geldi. Eyleme, görevden uzaklaştırılan Eğitim Sen Başkanı Aziz Turay’ın yanı sıra, Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, HDP ve DBP İl Eş Başkanları, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, KESK ve Eğitim-Sen Üyeleri katıldı.

“EĞİTİMCİLER, GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİ”

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Gülhan Oktay “Okulların açılmasına sayılı günler kala 672 sayılı KHK ile tek seferde 28 bin 163 öğretmen, adil yargılama ve savunma hakkı bile tanınmadan kamu görevinden ihraç edilmiştir. Kamudan hukuksuz bir şekilde ihraç edilen ve açığa alınan bütün eğitim emekçileri görevlerine iade edilmeli, örgütlü mücadelemize yönelik bu haksız ve pervasız saldırı, bütün sonuçlan ile birlikte derhal durdurulmalıdır” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılar 1 saatlik oturma eylemi yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete