GÜNDEM

957 GENÇ, İŞVERENLE BULUŞTU

İş Kur öncülüğünde ve 7 STK’nın desteği ile hayata geçirilen “Bin Genç Bin İşveren İstihdamda buluşma Projesi” ilk altı ayda 957 katılımcı ile rekora koşuyor.

957 GENÇ, İŞVERENLE BULUŞTU
31-07-2015 20:44
Google News

İş Kur Müdürü Besim Eviz, kamu kurumlarında proje yapmanın önemini vurgulayarak, proje ile çalışmaların daha koordineli yürütüldüğünü ifade etti.

6 AYDA 957 KATILIMCI

Eviz, açıklamasında “2015 yılında Müdürlüğümüzün öncülük ettiği ve Batman Üniversitesi, BATSO, Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanlığı, Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanlığı, MÜSİAD, TÜMSİAD ve Birlik Vakfı’nın destekleri ile hayata geçirdiğimiz proje ile 957 gencimizi iş hayatı ile buluşturduk” dedi.

AYLIK 1000 TL ÜCRET

İş Kur Müdürü Eviz, açıklamasının devamında “En az 2 sigortalı çalışanı bulunan işyerlerinde uygulanan ve işverene hiçbir maliyeti olmayan programa katılacak 15 yaşını tamamlamış işsizler ve üniversite öğrencileri, hem bir meslek ile ilgili deneyim kazanırken hem de günlük 38,48 TL olmak üzere aylık net asgari ücret düzeyinde 1000 TL gelir elde edebilmektedir. Program sonunda kendilerine işbaşı eğitim programına katılım sertifikası veriyoruz. Ayrıca işverenlerimiz bu programa katılan kişileri istihdam ederlerse de imalat sektöründe 42 diğer sektörlerde 30 ay boyunca işveren sigorta primleri biz ödüyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Nisan 2024 e-gazete