YAŞAM

99 bin güvenlik ekibi sahada olacak

Emniyet bayram için teyakkuzda;

99 bin güvenlik ekibi sahada olacak
14-04-2023 15:00
14-04-2023 14:26
Google News

Ramazan Bayramı süresince kara yollarında, emniyet ve jandarmadan toplam 51 bin 300 trafik ekibinde 99 bin 245 personel görev yapacak. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ramazan bayramı nedeniyle 81 il valiliğine 2023 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre, Ramazan Bayramı tatili ile eğitim-öğretim dönemi ara tatili dolayısıyla alınacak yoğun trafik tedbirleri 14 Nisan’da başlayacak ve 24 Nisan’a kadar sürecek.

HAVADAN DENETİMLE TRAFİK GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK

Trafik güvenliğinin en üst düzeyde sağlanabilmesi amacıyla 13 helikopter ve 138 dron ile 2 bin 626 saat trafik denetimi yapılacak. Helikopterlerle yapılan denetimler özellikle Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Muğla, Sakarya, Yozgat, Adana, Ağrı, Balıkesir, Batman, Burdur, Diyarbakır, Isparta, Niğde, Osmaniye, Tekirdağ, Yalova ve Van’da yoğunlaşacak. Görevlendirilen 514 personel ise 1028 yolcu otobüsünü denetleyecek.

EMNİYET KEMERİ KULLANIMININ ÖNEMİ VURGULANACAK

Ramazan Bayramında emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla önlemler alınacak. Denetimlerde, yol kullanıcılarını bilgilendirmeye yönelik materyaller dağıtılacak, www.trafik.gov.tr internet adresinde yer alan kamu spotları yerel TV kanalları ve uygun mecralarda yayımlanacak. Denetimlerde, sürücü ve yolculara saygı ve nezaket kuralları çerçevesinde bilgilendirme yapılarak, işlemler en kısa sürede tamamlanacak. Sadece ihlal yapan taşıtların değil, çevirme ekiplerinin bulunduğu noktalarda diğer araç sürücüleri de durdurularak, yüz yüze iletişim kurulacak. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete