SİYASET

ACAR BAŞARAN, BÖLGEDEKİ BEKLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Milletvekili Ayşe Acar Başaran, operasyonların ve sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı bölgelerde bekleyişini sürdürüyor.

ACAR BAŞARAN, BÖLGEDEKİ BEKLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR
11-04-2016 20:39
Google News

2015 yılının Kasım ayında yapılan Genel Seçimle 2. kez Batman Milletvekili olarak Meclise girmeyi başaran Avukat Ayşe Acar Başaran, görev süresinin büyük bir kısmını, operasyonların ve sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı bölgelerde geçiriyor. Ev ve işyerlerinin yıkıldığı, tahribatların oluştuğu Silvan, Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin’de sık sık temaslarda bulunan Acar Başaran, uzun zamandır Cizre’de nöbet tutuyor.

ÇOCUKLARLA TOP OYNAYARAK MOTİVE EDİYOR

Ev ve işyeri ziyaretlerinde bulunarak bölge halk ile görüşen, sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen, yardım kolilerinin hazırlanıp dağıtılmasında görev üstlenen Acar Başaran, bölgede uygulanacak olan kamulaştırma kararı hakkında da bilgilendirme yapıyor. Halkın ev ve işyerine zarar verildikten sonra kamulaştırma kararı alınarak yeni bir hak ihlaline imza atıldığını söyleyen Milletvekili Ayşe Acar Başaran “Bölgede operasyon ve sokağa çıkma yasaklarıyla yüzlerce insan öldürüldü. İnsanların ev ve işyerleri yakılıp yıkıldı. Yakılan evlerin önünde poz veren polisleri görüyoruz. Bu kin ve öfke yetmezmiş gibi bir de kamulaştırma kararı ile bölge halkının topraklarına el konuluyor. Birilerine rant kazandırmam amacıyla yapılacak olan konutlarla buradaki halkın örgütlülüğü, dayanışması bitirilmek isteniyor” dedi. Acar Başaran’ın Cizre sokaklarında çocuklarla top oynayarak onlara moral vermeye çalıştığı da gözlerden kaçmadı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete