SİYASET

ACAR BAŞARAN, ELEKTRİKSİZ KÖYLERİ MECLİSE TAŞIDI

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

ACAR BAŞARAN, ELEKTRİKSİZ KÖYLERİ MECLİSE TAŞIDI
12-08-2016 18:46
Google News

DEDAŞ İLE KÖYLÜLERİN GERGİNLİĞİNİ MECLİSE TAŞIDI

DEDAŞ Müdürlüğü’ne bağlı personellerin, Kozluk’a bağlı Kaletepe Köyü, Yeşil Özmen Mezrası, Kavaklı Köyü, Tepecik Mezrası ve diğer köylerde elektrik sayaçlarını meskenlerin dışına çıkarmak için çalışma yürüttüğünü hatırlatan Acar Başaran,  dijital elektrik sayaçlarının, kurulacak yeni beton direklere taşınacağı ve sayaçların artık uzaktan okunacağı söylentilerini gündemleştirdi. Uygulamayı kabul etmeyen köylüler ile DEDAŞ çalışanları arasında yaşanan gerginlik sonucu köylerdeki trafoların söküldüğünü ve bu köylerin elektriğinin kesildiğini ifade eden Milletvekili Acar Başaran “Elektriklerin kesilmesi, soğutucu kullanan vatandaşları, astım ve diyaliz hastalarını, tarım arazisini sulamak isteyen çiftçiyi mağdur etmiştir” dedi.

DİĞER ELEKTRİK ŞİRKETLERİ DE BU ÇALIŞMAYI YAPIYOR MU?

Acar Başaran, soru önergesinde “DEDAŞ’ın sorumlu olduğu diğer illerde de bu sorunlar yaşanmış mıdır? Yaşandıysa hangi illerdir? Elektrik dağıtımı yapan diğer firmalar da sayaçları meskenlerin dışına çıkarıyor mu? Kozluk halkının elektrik sorununu gidermeye dönük bir girişim bulunmakta mıdır? Elektrik kesintisi nedeniyle ekinlerini sulayamayan çiftçilerin sorununu gidermek için ne tür çalışmalarınız vardır? Astım ve diyaliz hastaları için enerji alternatifiniz var mıdır? EPDK’nin Elektrik Piyasasında Dağıtım Sistemine dair yönetmeliklerinde sayaçların nereye konumlandırılacağına dair açık bir tanımlama yapılmadığından sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunları gidermek için ne tür düzenlemeler planlanmaktadır?” sorularına yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete