GÜNDEM

ACAR BAŞARAN “İŞKENCE İDDİALARI ARAŞTIRILSIN”

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan mahpusların fiziksel işkenceye, ailelerinin ise sözlü hakaretlere maruz kaldığı iddiasıyla Meclis Araştırması açılmasını önerdi.

ACAR BAŞARAN “İŞKENCE İDDİALARI ARAŞTIRILSIN”
27-01-2017 21:06
Google News

Acar Başaran, konuya ilişkin hazırladığı dosyada “Basına yansıyan bilgilere göre, Aralık ayında Elazığ’da açılan T Tipi Cezaevi’ne farklı cezaevlerinden getirilen mahpuslar, insanlık onurunu zedeleyen uygulamalara maruz kalmışlardır. Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Elazığ T Tipi cezaevine sevk edilen Mehmet Aşkara ile Refik Kaçar’ın aktardığı bilgilere göre, askeri sayım, çıplak arama, ağır darp, ırkçılık ve kötü muamele, Elazığ T Tipi Cezaevi’nde olağan bir durum haline gelmiştir.

Burada yaşandığı belirtilen tek tip saç kesimi, işkence, mahpus yakınlarının yaka kartları ile sınıflandırılması ve kötü muamele gibi iddiaların araştırılması ve sorumluların cezalandırılması amacıyla Meclis Araştırması açılmalıdır” ifadelerini kullandı.

SİBEL ÇİPRAZ’I BAKAN BOZDAĞ’A SORDU

DP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

2015 yılının Kasım ayında Yüksekova’da kolluk güçleri ile PKK arasında yaşanan çatışmada vurulan, 2016 yılının Mart ayında hastanede tedavisi sürerken tutuklanan Hakkâri İl Genel Meclisi Üyesi Sibel Çapraz’ın, sağlık durumunun kötüleştiğini açıklayan Acar Başaran “Sibel Çapraz’ın kötüleşen sağlık durumuna rağmen cezaevinde tutulmasının nedeni nedir? Bakanlığınıza sunulan kaç sağlık raporunda Sibel Çapraz’ın sağlık durumuna ilişkin ‘cezaevinde kalmaya elverişlidir’ ibaresi bulunmaktadır? Bu ibareler hangi gerekçeler ile desteklenmektedir? Doktorların tedavisine İstanbul’da devam edilmesi yönündeki raporu cezaevi idaresi tarafından Adalet Bakanlığı’na gönderilmiş ancak reddedilmiştir.

Bu talebin Bakanlık tarafından reddedilme gerekçesi nedir? 2002 ile 2016 yılları arasında kaç mahpus, hangi nedenlerle cezaevlerinde yaşamını yitirmiştir?” sorularını yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete