EĞİTİM

ACAR’DAN “YÜRÜYÜN” TAVSİYESİ

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, 3–4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekti.

ACAR’DAN “YÜRÜYÜN” TAVSİYESİ
03-10-2016 18:17
Google News

Fiziksel aktivite yetersizliğinin, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet ve osteoporoz gibi kronik hastalıklara yol açtığını söyleyen Dr Acar “Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2010 sonuçlarına göre 12 yaş üzeri nüfusun % 72’sinin, 6–11 yaş nüfusun ise % 60’ının hareketsiz olduğu bulunmuştur. Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika, 5–17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır” dedi.

“YÜRÜYÜŞÜ, GÜNLÜK AKTİVİTELERİNİZE YERLEŞTİRİN”

Dr. Acar, Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle yaptığı açıklamada “Yürüyüşü günlük aktiviteleriniz içerisine kolayca yerleştirebilirsiniz. Gün içerisinde toplu taşım aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir–iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz. Size en yakın yürüyüş yolları veya spor tesislerinden faydalanabilirsiniz. Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete