EĞİTİM

ACAR, DİKKATLERİ KANSERE ÇEKTİ!

Halk Sağlığı Müdürü Vecheddin Acar, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle yayımladığı mesajında vatandaşlara önemli hatırlatmalarda bulundu.

ACAR, DİKKATLERİ KANSERE ÇEKTİ!
04-02-2016 21:05
Google News

Kanserin dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olduğunu belirten Dr. Acar “Kanser % 90 çevresel,% 10 oranında ise genetik faktörlere bağlı oluşmakta çevresel faktörler arasında da tütün, alkol, obezite ve enfeksiyonlar ilk sıralarda yer almaktadır. Dünyada her geçen gün daha fazla insan tütün ve tütün mamullerine, hareketsiz yaşam tarzına ve yanlış beslenme gibi kanserin en önemli risk faktörlerine maruz kalmaktadır. Küresel olarak tütün kullanımı hala en önemli risk faktörü olup, her yıl 5 milyon kanser ölümünün ve tüm kanser ölümlerinin % 22’sinin sorumlusudur” dedi.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını açıklayan Halk Sağlığı Müdürü Vecheddin Acar “Bireyler de kendi vücutları hakkında bilgi sahibi olmaya, olağan dışı bir değişikliğin fark edilmesi adına teşvik edilmelidirler. Sağlık çalışanları ve bireyler erken teşhisin değeri hakkında bilgilendirilmelidir. Çünkü erken teşhis, tedavinin başarılı olması adına atılan ilk ve en önemli adımdır” ifadelerini kullandı. (M. Zeki Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete