GÜNDEM

AÇIK HAVADA ‘EKONOMİ’ TOPLANTISI

İlimizin ekonomik durumu ve potansiyeli ile yatırım, üretim ve istihdam olanaklarının görüşüldüğü İl Ekonomi Değerlendirme Toplantısı, Batman Milletvekili Ziver Özdemir’in de katılımı ile Vali Hulusi Şahin Başkanlığında gerçekleştirildi.

AÇIK HAVADA ‘EKONOMİ’ TOPLANTISI
21-04-2021 13:52
BATMAN
Google News

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE İSTİHDAM ARTIYOR
Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü’nde pandemi tedbirleri kapsamında düzenlenen toplantıda Vali Şahin, ekonomi toplantısının Organize Sanayi Bölgesi merkezli bir değerlendirme toplantısı olacağını ifade ederek, “Organize Sanayi 2018 yılından itibaren hızlı bir ivme kazandı. Pandemiden dolayı yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Batman, ekonomik genişleme ve sanayi tesisi artışı ile son derece hızlı bir gelişme gösterdi. 2018 yılında Organize Sanayi Bölgesi’nde 4 bin 800 istihdam olanağı varken, bu sayı bugün 8 bin civarında. Son iki buçuk yılda gerek itfaiye birimi kurulması gerekse de makine ekipmanlarının tamamlanması ile OSB’nin eksikliklerini büyük oranda giderdik. OSB’ye inşa ettiğimiz çarşı aktif olarak hizmet vermeye başladı. Diğer altyapı ve üstyapı eksikliklerini de gideriyoruz. Mevcut OSB yüzde yüz dolu kapasite ile çalışıyor. Çok sayıda sanayicimizin bizden arsa talebi var.  51 bin kişilik istihdam olanağı ve 2,6 milyar liralık yatırım taahhüdü ile 312 firmamızın arsa talebine karşılık toplam 1390 dönümden oluşan 72 parselin yakın zamanda alt yapı ihalesini yapacak aşamaya gelmiş olacağız. Bu durum Batman’ın ekonomi potansiyelinin büyüklüğünü ve dinamizmini göstermekle birlikte ikinci bir organize sanayi bölgesinin de kurulmasını gerekli kılmaktadır. Bunun için çalışmalarımız sürüyor” dedi.
ÇİFTÇİYE DESTEK VEREREK TARIM EKONOMİSİNİ BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ
Kent ekonomisini güçlendirecek ve istihdam olanaklarını artıracak çalışmaları Belediye nezdinde de yürüttüklerini belirten Vali Şahin, İl Özel İdaresi kaynaklarıyla çiftçilere fide, sera naylonu ve tohum desteği sağlayarak ilimizde tarım ekonomisini de büyütmeye çalıştıklarını ifade etti.
BATMAN’IN GİRİŞİMCİ POTANSİYELİ YÜKSEK
Toplantıda konuşan Milletvekili Özdemir, Batman’ın zengin sanayi kültürü ve girişimci potansiyelinin yüksek olduğunu ve her zaman sanayicilerin yanında yer alacaklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete