GÜNDEM

AÇIK KAPI PROJESİNDE EN BAŞARI İL BATMAN

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nca 15 pilot ilde hayata geçirilen vatandaş odaklı Açık Kapı Projesi, Batman’da büyük ilgi görmeye başladı. Batman’da Açık Kapı’ya, 1 ayda 436 talep iletildi.

AÇIK KAPI PROJESİNDE EN BAŞARI İL BATMAN
22-01-2018 20:50
Google News

BATMAN, 15 PİLOT İL ARASINDA EN BAŞARILI İL OLDU 

çişleri Bakanlığında, vatandaşın taleplerinin, Valilik bünyesindeki Açık Kapıya iletilerek, aracı olmadan direk ilgili kurumlara iletilip en kısa sürede çözülmesini sağlamak amacıyla başlatılan ve Milletin Açık Kapısı olarak adlandırılan proje, 1 ay önce 15 pilot ilde start aldı. EN YOĞUN VE BAŞARILI İL BATMAN Batman’da, Uzman Klinik Psikolog Koordinatörü Hüseyin Binay, Sosyal Hizmet Uzmanı Makbule Bulut, Sosyolog İsmail Kaya, Sosyal Çalışmacı Mücahit Ekici ve İstatistik Uzmanı Hayrettin Oğuz olmak üzere 5 personelle hizmet veren Açık Kapı’ya 1 ayda toplam 436 talep iletildi, 89’u olumlu, 154’ü kısmen olumlu, 150’si değerlendirme aşamasında ve 43’ü olumsuz şekilde değerlendirildi. Bakanlık tarafından paylaşılan verilere göre Batman, Açık Kapı Projesinde en fazla talep alarak ve en hızlı dönüş sağlayarak, en başarılı il oldu.

TALEPLER EN ÇOK YARDIM VE İŞ KONUSUNDA

 

Alınan bilgiye göre Batman’da Açık Kapı Projesine en fazla müracaat edilen konular, iş ve yardımlar oldu. 1 ayda Açık Kapı’ya iletilen 436 talebin 168’i Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yönelik oldu. 168 talebin 52’si olumlu, 132’si değerlendirme aşamasında, 52’si kısmen olumlu ve 28 tanesi olumsuz şeklinde değerlendirildi.

“SONUÇ ALDIĞIMIZ GÜZEL GELİŞMELER VAR”

Açık Kapı’da, aracı olmadan, vatandaşın talebini 7 iş günü içerisinde ilgili kuruma ileterek hızlı ve etkin çözüm sağladıklarını belirten Uzman Klinik Psikolog Koordinatörü Hüseyin Binay “Ekip arkadaşlarımızla, 15 pilot il arasından en başarılı i olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Valimiz ve Vali Yardımcılarımızın, konunun üzerinde hassasiyetle duruyor olması, başarıyı kazınılmaz kıldı. Aldığımız güzel gelişmeler oluyor. Mesela bir genç arkadaşımız, kitap yazmış, ama maddi imkânsızlıktan ötürü basamamış. Talebini aldık, ilgili mercilere gönderdik. 1 hafta içerisinde sponsor bulundu ve kendisine laptop hediye edildi” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete