SİYASET

Aday adayı Akman; “Hasankeyf’te enerji odaklı çalışacağız”

Hasankeyf AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Bahattin Akman, göreve gelmesi halinde ilçenin turizm potansiyelini değerlendirmek, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmak ve sualtı müzesini hayata geçirmek için girişimlerde bulunacağını açıkladı.

Aday adayı Akman; “Hasankeyf’te enerji odaklı çalışacağız”
05-12-2023 15:39
05-12-2023 15:41
BATMAN
Google News

Akman, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, ilçenin tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini yansıtan turistik alanların geliştirilmesi için çalışacağını söyledi. Akman “Hasankeyf, dünyanın en önemli tarihi ve kültürel zenginliklerinden birine sahip. Bu zenginliği en iyi şekilde değerlendirerek ilçeyi turizm merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Bu kapsamda, ilçenin tarihi ve kültürel yerlerinin restorasyonu, yeni turistik tesislerin inşası ve tanıtım çalışmalarının yapılması gibi projeleri hayata geçireceğiz" dedi.

“ALTYAPI ÇALIŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ”

İlçenin altyapı ve ulaşım sorunlarının çözümü için çalışmalar yürüteceklerini belirten Akman “Hasankeyf, tarihi ve doğal güzellikleri ile önemli bir potansiyele sahip. Ancak, ilçenin altyapı ve ulaşım sorunları nedeniyle bu potansiyelini tam olarak kullanamıyor. Bu sorunları çözmek için gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

TURİZM ODAKLI ÇALIŞACAĞIZ

Turizm odaklı projelere yoğunlaşacaklarını belirten Akman “Hasankeyf'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için çalışmalar yapmak, ilçenin tarihi ve kültürel yerlerinin restorasyonu ve yenilenmesi, teni turistik tesislerin inşası, Hasankeyf'in tanıtımı için yurt içi ve yurt dışı etkinlikler düzenlemek, projelerimiz arasındadır. Güneş ve rüzgâr enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak ilçenin enerji ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak istiyoruz. İlçedeki işletmeleri yenilenebilir enerji kaynaklarına teşvik etmek istiyoruz. Sualtı müzesi projesi kapsamında, ilçenin tarihi kalıntılarının su altında sergilemeyi planlıyoruz. Hasankeyf'in turizm potansiyelinin daha da artmasına, ilçenin ekonomisine önemli katkı sağlamasına ve çevrenin korunmasına katkıda bulunacağız” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete